profiel

Ady Hoitink


adyhoitink
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tony Booth met lezingen en masterclass over inclusief onderwijs: 7 t/m12 juni in Nederland

11 mei 2013

adyhoitink

Tony Booth is de grondlegger van de ‘Index voor Inclusie’ en iemand die op een uitnodigende en aantrekkelijke manier mensen kan betrekken bij het gedachtegoed over inclusief onderwijs. Deze zeer inspirerende oud-hoogleraar (Canterbury Christ Church University College, Kent, Engeland) is te gast in Nederland van 7 tot en met 12 juni 2013. Hij komt op uitnodiging van Perspectief, onder meer voor lezingen, masterclasses, interviews in Tilburg, Amersfoort en Zaanstad. Lees hier mee over het programma, de aanmelding en bekijk een gesprek met Tony Booth. 

Index voor inclusie is een instrument voor zelfevaluatie van scholen dat wereldwijd wordt gebruikt en in 40 talen vertaald is.

“A thought provoking, incredible useful, challenging document for our schools”

Perspectief is in Nederland licentiehouder van de Index. Tussen 7 en 12 juni is Booth in Nederland. Perspectief organiseert samen met Collectief Inclusief een aantal activiteiten. Collectief inclusief is een samenwerking tussen LBIB (Landelijke beroepsgroep voor Intern Begeleiders) en de drie landelijke OSO (Opleidingen Speciale Onderwijszorg) organisaties: Windesheim Zwolle, Seminarium voor Orthopedagogiek Utrecht en Fontys OSO Tilburg.

Meer informatie over deze activiteiten en de mogelijkheid tot inschrijving vindt u hier of stuur een e-mail naar info@perspectief.org of bel met (030) 236 30 00.

Programma

Zaterdag 8 juni 10:00-12.00, Utrecht, Faculteit Educatie, Padualaan 97.
‘College Tour’ georganiseerd door de OSO-opleidingen en LBBO: lezing en interview met Tony Booth, veel ruimte voor vragen uit de zaal. Voor iedereen die geïnteresseerd is in inclusief onderwijs en passend onderwijs. Kosten 15 euro p.p..

Maandag 10 juni 17:30-21.00 Agora Zaanstad
Inclusiecafé, in principe alleen voor werknemers en relaties van schoolbestuur Agora.

Dinsdag 11 juni 17.00-20.00 PCBO Amersfoort
Werken aan een inclusieve schoolcultuur, lezing en kenniscafé voor schoolleiders, intern begeleiders en bestuurders.
Organisatie door Perspectief met PCBO Amersfoort en het schoolleidernetwerk voor inclusief onderwijs. Kosten 45 euro p.p., met maaltijd.

Woensdag 12 juni 09.30-13.00 Tilburg, Fontys Möller gebouw kamer D1.01
Masterclass inclusief onderwijs en tevens oprichtingsbijeenkomst Index voor Inclusie internationaal kennisnetwerk. Dit netwerk bestaat uit scholen, samenwerkingsverbanden, ondersteuningsinstellingen en Vlaamse, Nederlandse en Britse lectoraten. Gastheer is Fontys Hogeschool. Vooral voor wie denkt te willen participeren in dit netwerk.

 

Voor alle bijeenkomsten kunt u zich aanmelden via: http://perspectief.org/projecten/hinderpaal-mijlpaal/aanmeldformulier-tony-booth.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie