profiel

Chantal van Ophuizen


Chantal van Ophuizen
Bekijk mijn profiel

Frank Reinders


Frank Reinders
Bekijk mijn profiel

Jan-Jaap Klomp


Jan-Jaap Klomp
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé hetkind, woensdagavond in Nijmegen: ‘Stel het onderwijs wordt NU uitgevonden. Hoe ga jij het dan doen?’

22 mei 2013

Chantal van Ophuizen

Een week voordat er in Rotterdam een onderwijscafé van hetkind.org plaatsvindt (op 5 juni – lees hier) is er een Nijmeegs café op woensdagavond 29 mei, in café Trianon. Frank Reinders, Jan-Jaap Klomp en Chantal van Ophuizen – leraren en ex-leraren – dragen de avond op aan het thema ‘Stel het onderwijs wordt NU uitgevonden. Hoe ga jij het dan doen?’ Aan de hand van een inspirerend verhaal en boeiende stellingen nodigen ze iedereen uit om het gesprek aan te gaan. Mocht je zelf al een inspirerend idee hebben rondom dit thema, laat het dan aan één van hen tevoren weten. Aanvang 20.00 uur. Meld  je aan door op deze link te klikken.

In dit inspirerend onderwijscafé in café Trianon in Nijmegen spelen de bezoekers de hoofdrol. Onder het genot van een gratis drankje kun je ideeën en vragen delen. Wij organiseren deze avond in samenwerking met @hetkind.

Wanneer?
Woensdag 29 mei 2013, 20:00 uur

Door wie?
Jan-Jaap Klomp (@digidelver), Frank Reinders (@school_update) en Chantal van Ophuizen (@thuisklas)

Waar?
Café Trianon, Berg en Daalseweg 33 Nijmegen

Laat even weten dat jij er ook bent.

Meld  je voor Nijmegen aan door op deze link te klikken.

  • Jan Jaap Klomp is een ervaren Onderwijspionier die komt doen. Ik ben in staat om leerkrachten enthousiast te maken voor het praktisch toepassen van ICT in de klas, waar ze de volgende dag mee aan de slag gaan.
  • Chantal van Ophuizen is 11 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Ik weet wat kinderen motiveert om tot leren te komen. Ik weet ook wat hen belemmert, in de weg staat. Mijn ervaring en ambities wil ik bundelen met de ThuisKlas.
  • Frank Reinders is na zijn periode bij Skool voor een gedeelte zelfstandig gegaan. Hij begeleidt scholen bij het gebruik van ICT in hun lessen en verzorgt allerlei trainingen voor diverse digitale schoolborden.

In Zwolle, Breda en Den Bosch is dit schooljaar het initiatief door leraren  genomen om onderwijscafé’s te organiseren. Dat gebeurt met ondersteuning van hetkind. Tussen gemiddeld 30-40 onderwijsbetrokkenen komen bij elkaar, vaak met een thema als vertrekpunt voor een informele uitwisseling, korte presentatie of plenaire dialoog. 

Eerdere café’s in het land:

Zwolle

Den Bosch

Driebergen

Breda

Heb je zelf als leraar het plan om een café te organiseren, meld je dan bij Rob van der Poel, r.vanderpoel@hetkind.org

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie