profiel

Alette Baartmans


Alette Baartmans
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
GeenSchool: doe mee aan beroepenweek op De Lanteerne in Nijmegen!

8 juni 2013

Alette Baartmans

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

In de week van 17 /m 21 juni organiseert GeenSchool een beroepenweek op basisschool De Lanteerne in Nijmegen. In deze beroepenweek krijgen de kinderen tijdens de leerpleinmomenten verschillende beroepscolleges. Voor deze week zoeken we mensen die het leuk vinden om hun beroep en/of passie te delen met de kinderen om te laten zien hoeveel verschillende en leuke beroepen er zijn. Wat GeenSchool wil laten zien is dat mensen in de maatschappij graag kennis en kunde delen en dat dit een verrijking is voor het leren in de klas. Zo blijven scholen up to date, worden leerlingen op jonge leeftijd aan het denken gezet over diverse maatschappelijke processen en krijgen docenten de ondersteuning die ze verdienen. Lees verder.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in april een te gekke GeenSchool week hebben mogen organiseren op het St.Gregorius College in Utrecht. We kunnen er natuurlijk nog uren over vertellen, maar soms zeggen beelden nog meer dan woorden. Op YouTube  staan de videoverslagen van deze GeenSchool-week. Daarnaast staan alle foto’s op onze facebookpagina.

Tussen 17 en 21 juni is er een GeenSchool-week in Nijmegen, op basisschool De Lanteerne. In groepjes van 15 kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar worden er colleges gegeven van mensen die vertellen over hun beroep of passie. We werken daarin met een vast format van 15 minuten vertellen, 45 minuten actie en dan nog 15 minuten vertellen. Eén beroepscollege bedraagt dus zo’n 1,5 uur.

Iedereen is uitgenodigd om college te komen geven! Lijkt het je leuk? Stuur dan even een mail naar post@ditisgeenschool.nl en dan sturen wij je alle info toe.
Kleine side note: de reiskosten worden vergoed.

De Lanteerne
Henry Dunantstraat 8, 
Nijmegen

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie