profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Film over Mission Hill, deel 8: ‘Leren verbinden aan een brede sociale context’

9 juni 2013

Rikie van Blijswijk

In de achtste aflevering van de  documentaire ‘A Year at Mission Hill’  krijgen kinderen van deze school de kans om met mensen uit verschillende beroepsgroepen en met universitaire studenten in gesprek te gaan. Daarmee wordt hen niet alleen toekomstperspectief geboden; ook wordt hen duidelijk wat je moet doen om je droom te verwezenlijken. In ‘The World of Working’ wordt leren verbonden aan de brede sociale context waarin de school staat. 

Leren staat niet op zichzelf, maar heeft altijd een relatie met maatschappelijke en duurzame ontwikkelingen. Dit thema biedt kinderen van Mission Hill een nieuw begrip van de eigen mogelijkheden voor carrière en banen. De oudere kinderen van de school krijgen de kans mensen te ontmoeten en te spreken over het beroep van hun interesse. In de brainstorm worden de beroepen geselecteerd en om dit gesprek effectief te maken leren de kinderen eerst om goede vragen te stellen en  vooral ook door te vragen.

Mensen uit diverse beroepsgroepen bezoeken de school en worden door kinderen geïnterviewd: een computerdeskundige, een ballerina, de burgemeester, een bakker, een winkeleigenaar , een autocoureur, een schrijver en een marshall-artist. Twintig studenten van de Universiteit gaan vervolgens met deze kinderen samenwerken, waardoor ze leren wat het betekent om te studeren aan College.

De jongere kinderen bakken in hun klas dat het een lieve lust is. Ze willen graag meer weten en brengen dan ook een bezoek aan de bakker, aan wie ze hun baksel laten proeven. De klas zelf wordt ook omgetoverd tot bakkerswinkel, zodat kinderen niet alleen leren hoe je een goede bakker wordt, maar ook hoe je de bakkerij tot een renderende onderneming maakt.

Tijdens het thema The World of Work  wordt met medewerkers van een uitgeverij gewerkt aan het boek – A Place for me in The World- . ‘This is cool’, roept een leerling enthousiast als hij het hoofdstuk ziet dat over hem gaat. Veel leerlingen zullen ‘hun’ hoofdstuk toevoegen aan het ‘graduation’ portfolio. Daarover meer in aflevering 9 van deze serie films over Mission Hill.

Kijk voor meer kijk-, lees-, luister- en doebronnen over dit thema op deze website

Mission Hill K-8 School

20 Child Street  *Carolina Avenue Ramp Entrance* Jamaica Plain, Boston, MA 02130 www.missionhillschool.org

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie