profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Eind juli Summerschool Junior aan de Universiteit Utrecht

17 juni 2013

Annonay Andersson

Tusen 22 – 27 juli en 29 juli – 1 augustus vindt Summerschool Junior aan de Universiteit Utrecht plaats. Hier kunnen kinderen uit groep 5 tot 8 spelenderwijs kennismaken met de wetenschappelijke wereld. Gedurende twee keer vier dagen proeven kinderen van het leven van een onderzoeker en kunnen ze al explorerend hun prangende vragen stellen: Houden koeien van bruine boterhammen? En waarom is het zo moeilijk om je aan goede voornemens te houden?

Wat?

Summerschool Junior is een initiatief van het Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht. Terwijl ouders aan het werk zijn gaan kinderen aan de slag met wetenschap. Dit doen ze daar waar het onderzoek echt gedaan wordt, samen met wetenschappers en studenten. Spelenderwijs maken ze kennis met het doen van onderzoek, het stellen van onderzoeksvragen en het verzamelen van data. Dit gebeurt aan de hand van proefjes, excursies en rondleidingen.

Waar?

De activiteiten vinden plaats op de Uithof in Utrecht. Er is een vaste plek waar de kinderen elke dag beginnen en eindigen, en waar ze ook gehaald en gebracht kunnen worden. Vanuit daar gaan de groepen faculteiten bezoeken op Science Park de Uithof.

Programma week 1

De faculteit Diergeneeskunde, de faculteit Geowetenschappen, het reizend DNA-lab en het Universiteitsmuseum zorgen voor een afwisselend programma.
De volgende onderzoeksvragen komen aan bod:
–      Houden koeien van bruine boterhammen? En hoe zuur zijn hun magen eigenlijk?
–      Wat is DNA?
–      Hoe ontstaat een rivier?
–      Wat zijn cellen? En hoe zien ze eruit?

Programma week 2

De faculteit Bètawetenschappen, de afdeling Klinische Psychologie, het reizend DNA-lab en het Universiteitsmuseum zorgen voor een afwisselend programma.
De volgende onderzoeksvragen komen aan bod:
–      Waarom is het zo moeilijk om je aan goede voornemens te houden?
–      Wat heeft wiskunde met het weerbericht te maken?
–      Wat is DNA?
–      Hoe werkte de allereerste microscoop?

Inschrijven

De Summerschool Junior is speciaal voor kinderen die na de zomervakantie in groep 6, 7, 8 of in de brugklas zitten. Iedereen die nieuwsgierig is en graag op onderzoek uitgaat kan mee doen.
De Summerschool Junior duurt vier dagen en vindt plaats in twee weken, 22 juli t/m 27 juli en 29 juli t/m 1 augustus. Dagelijks volgen de kinderen een programma dat duurt van 9.00 – 16.30 uur.
Kosten voor deelname zijn €160,- per week.
Inschrijven kan hier.

Rabobank

Veertig kinderen die van huis uit niet de middelen hebben om mee te doen aan de Summerschool Junior kunnen zich, door een bijdrage van  Rabobank Utrecht, tegen een zeer gereduceerd tarief inschrijven. Deze veertig kinderen worden aangedragen door docenten van scholen in ontwikkelingswijken, begeleiders van de Weekendschool en begeleiders van buitenschoolse opvang. Rabobank Utrecht ondersteunt de Summerschool Junior en stimuleert deze kinderen zo om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Vragen

Stuur een mail naar Summerschooljunior@uu.nl of kijk op de website.

Alle foto’s van Summerschool Junior 2012 kunnen hier bekeken worden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie