profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Nieuwste talk Ken Robinson: Hoe ontsnappen we aan de Vallei des Doods van het onderwijs?

30 juni 2013

Rikie van Blijswijk

Vanuit drie essentiële principes bloeit de menselijke geest. Maar de de hedendaagse onderwijscultuur werkt deze groeiprincipes tegen. In een nieuwe, humoristische, bezielende speech vertelt sir Ken Robinson hoe wij uit ‘de Vallei des Doods van het onderwijs’ kunnen ontsnappen en aan een klimaat van mogelijkheden kunnen bouwen. ‘Alternatief onderwijs zou niet nodig zijn, als we gewoon doen wat we moeten doen.’

Ken Robinson. Wie kent niet zijn messcherpe analyses en zijn vlammende betogen om onderwijs beter te maken? In zijn nieuwste TED talk (mei 2013) bevestigt hij deze reputatie. In deze TED-talk beargumenteert hij dat de Amerikaanse wetgeving via No Child Left Behind het tegenovergestelde bereikt. Die wet gaat niet uit van de verschillen tussen kinderen, hun nieuwsgierigheid en hun creativiteit; maar van toetsen, testen en controle. ‘Het ‘alternatieve’ onderwijs zou niet nodig zijn, als we gewoon doen wat we moeten doen.’

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie