profiel

Suze Roelofs


Suze Roelofs
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
‘De beste juf zijn die je kunt zijn. En daarover met kinderen het gesprek aangaan’

4 juli 2013

Suze Roelofs

Suze Roelofs is lerares op basisschool De Fonkeling in Berghem. Haar passie? De beste juf zijn die ze kan zijn. Aan het einde van een schooldag weet ze precies of ze dat bereikt heeft. Als dat niet zo is, doet ze de volgende dag nog meer haar best. Ze houdt niet alleen zichzelf scherp, maar net zo goed haar leerlingen. ‘Je hebt altijd een aandeel in het proces om je heen en het is heel interessant om iedere dag met kinderen daarover het gesprek aan te gaan: “Wat heb jij bijgedragen, wat ging goed en wat zou je misschien anders doen?”‘

Hieronder een video-impressie van hoe het in Suze’s klas gaat met haar eigen toelichtingen: ‘Werken vanuit verbondenheid.’

‘Een goede juf, wat moet die voor jou kunnen doen? Aardig en betrouwbaar, want als de juf niet betrouwbaar is heb je ook niet het gevoel dat je er bijvoorbeeld geheimen aan kan vertellen. En lief, maar niet te lief, want dan wordt de klas een puinhoop. Je moet dus wel streng zijn op het juiste moment, als er echt iets gebeurt. En grappig zijn.’

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie