profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Derde editie van Edushock Leerfestival, deze keer in Gent

6 juli 2013

robvanderpoel

Het schooljaar zit er (bijna) op. Een goed moment voor Edushock om de  eerste namen van het Edushock leerfestival bekend te maken. Dit (derde) jaar slaat de Belgische organisatie haar tenten op in het ICC Gent op 11 december 2013. In 2011 was er een festival in Nijmegen (Experience) en in Turnhout. Lees meer over voortgaande edities en de gasten aan het einde van het kalenderjaar.

Kruis woensdagnamiddag 11 december 2013 alvast aan in je agenda als je het ‘leren van morgen’ al wilt proeven.

  • Meer nieuws volgt in de komende weken/maanden.
  • Eind juni onthullen we al een tip van de sluier mbt tot het programma.
  • Vanaf midden september starten de inschrijvingen.

En speciaal voor de onderwijzigers uit Nederland: dit jaar geen clash met het Sinterklaasfeest dus :-)

Meer over het Edushock en het leerfestival van 2012

De eerste sprekers van 2013

Frank van Massenhove @FVMas

Frank Van Massenhove  heeft de FOD sociale zekerheid omgetoverd van een saaie overheidsdienst naar een moderne, efficiënte en lerende organisatie: hij lanceerde er het nieuwe werken (HNW), inzetten op talent en resultaatgericht werken. Frank is ook co-auteur van het boek ‘de collega’s werken thuis’. Op #elf13 geeft Frank een keynote rond openstaan voor verandering en hij zal ons zijn eigen kijk op vernieuwend onderwijs brengen.

Arnoud Raskin @ArnoudRaskin

Arnoud Raskin is de oprichter van mobile schools. Met een diploma industrieel ontwerper op zak, sloeg Arnoud een totaal andere richting in: het opzetten van mobiele straatscholen in Zuid-Amerika om zo onderwijs aan te bieden aan kinderen op straat. Zijn organisatie is ondertussen actief in 21 landen met 36 mobiele scholen. Om deze projecten te sponsoren, heeft hij een intelligent business model opgezet via zijn organisatie streetwize: multinationals komen er tegen betaling leren van straatkinderen, zij weten zich immers in extreem moeilijke omstandigheden overeind te houden en zij zijn de leiders van morgen.

Joan De Winne @joandewinne

Joan is oprichter van het opleidingscentrum voor Leidinggevenden Vision 4 Dynamics. Joan heeft een achtergrond bij de Federale Politie en studeerde Criminologie in de Universiteit Gent.  Joan gelooft dat de mens in wezen goed is, dat je nooit te oud bent om te leren en dat je niet iets een beetje goed kunt doen. Geen woorden maar daden, is zijn motto. Een expert in leidinggeven wat in
het onderwijs meer en meer aan belang wint. Op #elf13 brengt Joan zijn verhaal.

Tom van Acker @zotvanwerk

Tom brengt op #elf13 een betoog over ‘de moderne school’. We mogen een pittig verhaal verwachten met veel praktijkvoorbeelden over veranderen in school(systemen).

Jelmer Evers @jelmerevers 

Jelmer is docent geschiedenis op het UniC in Utrecht, een vernieuwingsschool waar Evers’ ideeën over ICT in onderwijs hun weerklank vinden. Jelmer maakt zijn leerlingen eigenaar van hun leerproces. Hoe het onderwijs er volgens Jelmer uit zou moeten zien, vertelt hij ons op #elf13.
Meer info over Jelmer Evers ‘het einddoel van een schoolvak is en blijft voorlopig een toets, maar de weg er naartoe ligt open’

Bram Faems @BramFaems

Na 10 jaar ICT coördinator op de basisschool Jonatan Berkenboom trekt Bram Faes mee de klascementkar. Hij staat er in voor de kwaliteit van het leermateriaal en coördineert er verschillende projecten. Op zijn blog Leesvoer schrijft hij over zijn passies: ICT en goed onderwijs. In 2012 kreeg Bram een prijs van de stichting koningin Paola voor zijn baanbrekend werk met de Jonatan academie.

Erwin Meyers @Meyerserwin 

Erwin is leerkracht en maakt slim gebruik van ICT in wiskunde-onderwijs: hij combineert het beste van 2 werelden -> de passie en gedrevenheid van een goede leerkracht met ICT ‘flipping-the-math’. Hij legt de basis van wiskunde uit via You Tube en oefeningen kunnen gemaakt worden via freewiski.

.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie