profiel

Ivo Mijland


Ivo Mijland
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Congres ‘Mentor in balans’ in Ede

7 juli 2013

Ivo Mijland

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Als mentor lijk je wel je een jongleur met tientallen ballen in de lucht. Dit vraagt passie, vaardigheden en inzicht. Hoe blijf je als mentor in balans? Op het congres ‘ Mentor in Balans’ op maandag 4 november in Ede zijn er twee inspirerende lezingen (van Ivo Mijland en Anke Visser) en is er een ruim aanbod aan workshops dat zich richt op het verbreden en aanscherpen van mentorvaardigheden. Lees verder.

Stel je eens voor…

De klas sluit een leerling uit.
Een ouder heeft een klacht over een collega.
Een collega heeft een klacht over je klas.
Een leerling blijft steeds ‘ziek’ thuis.
De ouders van een leerling zitten midden in een vechtscheiding.
Een aantal leerlingen dreigt te doubleren.
Een leerling is betrapt op diefstal.
Collega’s klagen over je mentorklas…

Als mentor lijk je wel je een jongleur met tientallen ballen in de lucht. Dit vraagt passie, vaardigheden en inzicht. Hoe blijf je als mentor in balans?

De mentor wordt meer en meer een sleutelfiguur in het creëren van een gezond en veilig leer- en leefklimaat op school. Dat vraagt om toewijding, vaardigheden, kennis en inzicht. Wat heb je nodig om iedereen de aandacht te geven die nodig is? Wat doe je en wat laat je? Ofwel, hoe houd je de ballen in de lucht, zonder zelf doodmoe te worden? En hoe zorg je dat de bal op tijd naar een ploeggenoot wordt overgespeeld? Deze en andere vragen staan centraal op het congres ‘Mentor in balans’.

Congres Content organiseert dit congres samen met kennispartner APS en Ortho Consult en richt zich deze dag volledig op de mentor. Een dag met twee inspirerende lezingen en een ruim aanbod aan workshops dat zich richt op het verbreden en aanscherpen van mentorvaardigheden.

Een mooie kans om als individu, of juist met teamleden samen, in een dag volop nieuwe kennis en ervaring op te doen die meteen toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

Deelname aan dit congres kost € 250,00. Dit is inclusief naar keuze het nieuwe praktijkboek ‘Extra Energie voor elke mentor’ van Ivo Mijland of het boek ‘De kracht van leerlingbemiddeling in het voortgezet onderwijs’ van Dolf Hautvast en Frits Prior, koffie/thee, een lunch en na afloop een drankje en een hapje.

Lees meer op de website.

Kortingsactie voor scholen

Bij gelijktijdige inschrijving van meerdere deelnemers van 1 school, krijgt u een aantrekkelijke korting. De onderstaande korting is de totale korting en niet de korting per deelnemer:

  • Bij 2 deelnemers: € 25,00
  • Bij 3 deelnemers: € 50,00
  • Bij 4 deelnemers: € 75,00
  • Bij 5 deelnemers of meer: € 100,00

Congres ‘Mentor in balans’

Datum: maandag 4 november 2013
Tijd: 8.45 – 16.30 uur
Locatie: Reehorst, Ede
Voor wie: Mentoren uit het VO
Inschrijvenonline inschrijfformulier

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie