profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Onderwijsdebat na documentaire: ‘We vertrouwen de leerlingen gewoon niet’

3 augustus 2013

robvanderpoel

Aansluitend aan de bejubelde documentaire ‘de Les van de leraar’  vond er op de Avond van het Onderwijs – op maandag 1 oktober 2012 – een debat plaats. Dieuwertje Blok ging in gesprek met Ad Verbrugge (BON), Marcel van Herpen (NIVOZ) en Matthijs Leendertse (ELM Concepts) over drie verschillende stellingen, passend bij de onderwijsdocumentaire. In dit artikel leest u meer over de avond en kunt u het debat, dat op de bewuste avond alleen via live-stream op Leraar24 te zien was, rustig terugkijken. ‘We vertrouwen de leerlingen gewoon niet.’

De stellingen die werden ingebracht in het debat waren:

1. Leraren moeten pedagogisch veel beter worden geschoold.

2. Huiswerkinstituten zijn in deze tijd een noodzakelijk kwaad.

3. De inzet van ICT verbetert de kwaliteit van het onderwijs.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie