profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Festival Learning Lane op 29 en 30 augustus in Driebergen: workshops vanuit platform hetkind

3 augustus 2013

robvanderpoel

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Learning Lane is hét zomerfestival voor HRD-professionals, loopbaanadviseurs, coaches en trainers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste methoden en onderwerpen op het gebied van ‘leren’ binnen organisaties. Via hetkind zullen er vier workshopgevers actief zijn op dit tweedaagse festival, dat op 29 en 30 augustus voor het negende opeenvolgende jaar op landgoed De Horst in Driebergen zal plaatsvinden. Learning Lane laat je op een ontspannen manier kennis delen, leren, netwerken, genieten, verbinden en ontmoeten! Met meer dan 100 workshops – waaronder een aantal vanuit het platform hetkind – waarin je de nieuwste ontwikkelingen zelf kunt ondergaan, met verdiepende leerlijnen, lezingen van topwetenschappers en auteurs. Je kunt je nog aanmelden,. voor één of twee dagen. Lees verder. 

Hier is het overzicht van vier workshopgevers (plus teksten) die namens NIVOZ (hetkind) in gebouw Vossesteyn op Learning Lane (29 en 30 augustus) in actie komen. Zie ook www.learninglane.nl en hier

De vier workshops vallen onder het thema Ontwikkelen en perspectief nemen

Als mens zijn we van nature intrinsiek gemotiveerd! Dat komt door onze drie basisbehoeften: relatie, autonomie en competentie. We willen erbij horen, willen iemand zijn, we willen iets kunnen. Dat is biologisch zo bepaalt. Survival of the fittest moet je dan ook uitleggen als “wie past zich het beste aan”. Ontwikkelen gaat in interactie met de omgeving, per definitie. Perspectief kunnen nemen is essentieel. In een aantal uiteenlopende workshops belichten we deze dimensie van menselijke en organisatorische ontwikkeling.

Donderdag 29 augustus 2013

Ronde 1: Marieke Zwinkels
Titel:  Spelen met emoties: noord, zuid, boos, blij!

Emoties zijn soms verwarrend en geven een gevoel van ‘overkomen’, maar dat kan ook anders. In deze workshop staat de betekenis van emoties centraal. Je leert ‘de spelregels’ van het ‘emotiespel’ en wil al snel niets anders meer spelen. Op de werkvloer én in het privéleven.

Je leert emoties te ‘gebruiken’ waarvoor ze bedoeld zijn: als een innerlijk kompas om jezelf op koers te houden. Door ze te managen (en dat is niet hetzelfde als onderdrukken!) kies je bewust voor wat er bij je past en wat niet. Je komt volledig in je kracht te staan.

We ervaren onze emoties in drie processen:

Zou het niet leuk zijn als…: Een super-snelle manier om je humeur aanzienlijk te verbeteren en dat verkeerde been te counteren. Leuke bijkomstigheid: je hele dag knapt er van op.
Het draaimolen-proces: Als we eenmaal bezig zijn gebruiken we meteen maar even die bal die al aan het rollen is om een wat zwaarder onderwerp aan te pakken: in twaalf stappen van boos naar blij.
Lof&Liefde rollercoaster: Met dit proces veranker je stevig je nieuw gevonden focus en schoon je de relatie tussen jezelf en de ander op om (weer) open, nieuwsgierig en leergierig in je omgeving te kunnen staan.

Deze workshop wordt gegeven door Marieke Zwinkels. Zij spreekt, schrijft, traint en begeleid op het gebied van selfempowerment en levenslust. www.mariekezwinkels.nl 

Ronde 2 en 3: Marnix Lamers & Arjan van der Poel / Suerte
Titel: The Wheel of Fortune – Bedding voor flow

De bedding is vaak onderbelicht binnen organisatieontwikkeling: een sfeer en setting waarin het kan stromen, waarin er vertrouwen en toegewijde aandacht is  en medewerkers zichzelf kunnen zijn. Als we te snel vooruit willen, ontstaat er gedoe, miscommunicatie, forceren of zelfs tot uitval.

En dat terwijl we als mensen het wel degelijk in ons hebben om een constructieve en duurzame bedding te realiseren, die op de lange duur veel meer oplevert. Het expeditiewiel – the Wheel of Fortune – helpt daarbij:  een vierfasen organisatieontwikkel- en innovatieaanpak: 1. inspiratie; 2. bedding; 3. ontwikkeling; 4. realisatie. Werkelijke ontwikkeling vindt plaats door steeds weer terug te gaan naar de basis, door ruimte te maken voor verlangens en bezieling.

In deze interactieve workshop gaan we vooral in op het creëren van stap 2. We behandelen kort het expeditiewiel en zijn context, en gaan in op (persoonlijke) praktijkervaringen en behoeftes. Ook maken we samen enkele ervaringen voor je mogelijk die praktische handvatten leveren voor het creëren van bedding in jouw organisatie.  We putten uit benaderingen als Theory U, NLP, Systemisch Werk, Mindfulness, Energiewerk, Leadership Archetypes & Community Building!

Workshopbegeleiders: Marnix Lamers & Arjan van der Poel van het Suerte Expeditieteam, een gids voor het versterken van (innerlijk) leiderschap binnen organisaties en voor het creëren van bedding voor team- en organisatievernieuwing. www.suerte.nl

Vrijdag 30 augustus 2013

Ronde 1: Jack Provily
Titel:  Iedereen is een spelbepaler

Ben jij de spelbepaler, de man of vrouw die zijn eigen motivaties kent, de verantwoordelijkheid daarvoor wil nemen en vanuit bewustzijn zijn doelen nastreeft? Ee man/vrouw die de perspectieven van zichzelf en van zijn omgeving, de context, kan innemen?

Het succes van organisaties is het succes van de mensen die er werken.Hoeveel invloed heb jij op je collega’s en hoeveel invloed hebben zij op jou? Ben jij je bewust van de wederkerige relatie?  Hoe verhoud jij je tot die ander? En andersom?  Met het DRIVES-model leer je om bewust je omgeving vorm te geven.

Hoe zit het met jouw D.R.I.V.E.S.? Met je doelen? Met je respect? Met je inzet? Met je vertrouwen? Met je energie? Met je succes?

Je gaat op onderzoek, op ontdekkingstocht en reflecteert op je eigen gedrag en sturing! De afwisselende werkvormen zijn succesvolle ervaringen uit de praktijk. Aan het einde heb je inzicht op de mate van invloed die jij hebt om jouw omgeving vorm te geven.  Want…jij bent de architect van jouw eigen omgeving!

Jack Provily was werkzaam als leerkracht, intern begeleider en directeur. Sinds 2008 is hij werkzaam als trainer, coach, veranderaar en facilitator, onder meer via Human Dynamics. www.zomooianders.net

Ronde 2 en 3: Sandra Voetelink
Topsport op de werkvloer

Een optimale prestatie is afhankelijk van de mogelijkheden van het individu en de mogelijkheden die de omgeving biedt. Dit geldt op elk niveau, van klein tot groot, van gezin tot school, van kleine club tot een grote organisatie.

In deze workshop leert ex-schaatsentijdster Sandra Voetelink jou meer over de wijze waarop je tot optimale prestaties en flow komt. Dat doet ze vanuit haar kennis, studie en ervaringen als topsportster, moeder van twee kinderen en sociaal ondernemer.

En vanuit haar zelfontwikkelde talent-ontwikkelingsmodel. Hierin zijn twee aspecten onlosmakelijk verbonden: Ik en Wij. Pas als deze in balans zijn, kun je optimaal leren en presteren.

Tijdens deze workshop kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Door gebruik te maken van al je zintuigen: luisteren, kijken, wandelen en praten. Door te doen en ervaren, open en eerlijk naar jezelf en de ander te kijken, zul je leren en elkaar naar een hoger niveau brengen.

Sandra Voetelink – van 1988 tot 1993 topschaatser – werkt met leerkrachten, kinderen en jongvolwassenen aan psycho-sociale begeleiding, training en coaching onder de titel ‘Leren vanuit je Hart’ www.lerenvanuitjehart.nl 

Tot ziens op Learning Lane!

Aanbod per dag, per ronde

Bekijk hier het overzicht van alle workshops onderverdeeld per dag, per ronde.

Donderdag ronde 1 (10.15 – 11.45 uur)               Vrijdag ronde 1 (10.15 – 11.45 uur)
Donderdag ronde 2 (13.30 – 15.00 uur)               Vrijdag ronde 2 (13.30 – 15.00 uur)
Donderdag ronde 3 (15.30 – 17.00 uur)               Vrijdag ronde 3 (15.30 – 17.00 uur)

Leerlijnen
Tijdens de Learning Lane is het ook mogelijk om een leerlijn te volgen; een serie van 3 workshops die een verdiepingsslag als resultaat opleveren. Kijk hieronder voor de overzichten. Het is mogelijk om de workshops uit de leerlijn los te volgen; het heeft de voorkeur om de leerlijn in zijn volledigheid bij te wonen.

Leerlijnen donderdag
Leerlijnen vrijdag

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie