inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Debat in Hollandse Zaken: wat is erger, het label of de kwaal?

15 augustus 2013

robvanderpoel

De afgelopen jaren steeg het aantal kinderen met een diagnose als autisme of ADHD in rap tempo. Maar wat is erger: het label of de kwaal?  Cees Grimbergen leidde in het tv-programma Hollandse Zaken het debat op donderdag 15 augustus. Een discussie over hoe zo’n diagnose kinderen tot last kan worden. Kijken? Lees meer.

Image

Te druk, snel afgeleid, wiebelig, driftig of een tikkeltje agressief? Waarschijnlijk heb je dan ADD, NLP, PDD/NOS, ADHD of nog een andere stoornis. Waarna een pilletje of een bijzondere therapie soelaas moeten bieden.

Maar naar nu blijkt kan zo’n diagnose een kind op langere termijn tot last zijn. Vorige week werd bekend dat scholen in Eindhoven en omgeving leerlingen met lichte vormen van autisme weigeren. De scholen vinden het te veel gedoe en hebben naar eigen zeggen te weinig geld om de kinderen te begeleiden. En hoe gaan ziektekosten – of arbeidsongeschiktheidsverzekeraars om met de diagnoses autisme of ADHD?
Get Adobe Flash

 

Hollandse Zaken, Ned 2. 21.05 uur: Een live discussie over de lusten en lasten van al die diagnoses. Wat is erger: het label of de kwaal?
Presentatie: Cees Grimbergen