profiel

Anne Hofstede


Anne Hofstede
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Alfie Kohn, eindelijk weer eens buiten VS. Meld je aan voor lezingen op 14 november in Rode Hoed in Amsterdam

20 augustus 2013

Anne Hofstede

De Amerikaanse docent en auteur  Alfie Kohn komt op donderdag 14 november naar de Rode Hoed in Amsterdam.  Kohn staat bekend om zijn kritische houding tegenover het huidige onderwijssysteem waarin alles is gefocust op het behalen van goede cijfers. Hij is al vijftien jaar niet meer buiten de Verenigde Staten geweest om een lezing te geven. Het is dus een unieke kans om deze wetenschapper –  bekend om zijn concept Unconditional Parenting – te ontmoeten en te horen spreken. Voor 45 euro kunt u zich via deze website aanmelden. Kohn geeft twee lezingen. Een vanuit Education (onderwijs) gesproken, om 17.00 uur. En de ander vanuit Parenting (Opvoeding), om 19.30 uur. 

Alfie Kohn (1957) is een autoriteit geworden, zeker in de VS. Hij heeft al vele boeken geschreven over onderwijs en opvoeding en spreekt door heel Amerika. Meld je hier aan.

Kohn is bekend van het concept ‘uncondional parenting’ en maakt zich op het gebied van onderwijs vooral sterk tegen het vele testen en toetsen, tegen het geven van cijfers (kinderen onderling vergelijken en alleen kijken naar ‘hoe goed’ ze iets doen in plaats van naar ‘wat’ ze doen) en tegen het geven van huiswerk. Kohn weet zijn visie stevig wetenschappelijk te onderbouwen en hij vertelt het op een geestige, enthousiasmerende manier in helder te volgen Engels.

De lezingen zijn interessant voor iedereen die betrokken is bij (vernieuwingen in) onderwijs. Via een speciale website kunt u zich aanmelden. Een kaartje kost 45 euro .

De Rode Hoed

Keizersgracht 102
in Amsterdam.

More about

Alfie Kohn is an original thinker on education and parenting. By writing books en speaking across the United States to parents, educators and policy makers, he is trying to change the way we view children and work towards a more compassionate way of ‘working with’ them instead of ‘doing to’ them. He is also a passionate and funny speaker! After introduction to Alfie Kohns work, you will never view your child or student in the same way again.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie