profiel

Alette Baartmans


Alette Baartmans
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Brainstormsessies: op GeenSchoolse-wijze invulling geven aan module op Hogeschool Utrecht. Wie doet mee?

29 augustus 2013

Alette Baartmans

In november start GeenSchool een project op de Hogeschool Utrecht. Daarin wordt op  GeenSchoolse wijze invulling gegeven aan de eerstejaars module Ethiek & Reflectie van de studie Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Omdat een onderwerp als Ethiek voor jongeren (leeftijd 16, 17, 18) vrij vaag is als lesstof, gaat GeenSchool  experimenteren met drie Episch Ethische Avonturen. De studenten krijgen voorafgaand aan de literatuur per thema een avontuur, waardoor de theorie daarna makkelijker binnen komt én beter beklijft.  Wie doet er mee? Er zijn drie brainstorm-sessies waarin je samen met andere vrijwilligers nadenkt over de invulling en uitvoering van deze avonturen.  De data van de sessies zijn 5, 12 en 26 september (van 19.00 – 22.00 uur) op de Hoge School Utrecht. Lees verder.
GeenSchool is een beweging van mensen die geloven dat onderwijs beter, leuker en slimmer kan. Niet morgen, maar nu.Zonder extra geld en zonder beleidsaanpassingen. De enige manier om erachter te komen hoe, is te doen. Deze mensen geloven dat alles kan en laten dat keer op keer zien.
GeenSchoolgeeft op De Hogeschool Utrecht drie keer een middag, waarin Episch Ethische avonturen worden gelinkt aan literatuur. Bij elke middag staat een Episch Ethisch Avontuur centraal wat binnen een te bespreken thema valt.  De drie Episch Ethische Avonturen vinden in volgorde van onderstaande thema’s plaats op 14 november, 28 november en 5 december van 13.00 tot 17.00 uur. Lijkt het je leuk om daar ook bij te zijn? Zet deze data dan vast in je agenda! Wanneer je je hebt aangemeld sturen we je snel aanvullende informatie over de inhoud.Het gaat om de volgende thema’s:
1. Moreel gevoel 
Is je gevoel volgen altijd goed? Wat doe je met tegenstrijdige gevoelens? Is emotie ook een (moreel) gevoel? Wat doe je met onderbuik gevoelens? 

2. Morele moed
Bij ethiek gaat het niet om mooie gedachten of gevoelens, het gaat uiteindelijk om wat je doet. Daar heb je soms moed voor nodig. Wat zijn jouw normen en waarden? Hoeveel zijn jouw waarden je waard?

3. Morele verantwoordelijkheid
Hoe ben je verantwoordelijk voor je integriteit? Moreel verantwoordelijk zijn is ook: je moreel verantwoorden, rekenschap af kunnen leggen voor jouw keuzes. Bij morele dilemma’s is vaak het proces belangrijker dan de uitkomst.
Er zijn drie brainstorm sessies, een sessie per Episch Ethisch Avontuur. We doen dus één avontuur per brainstorm sessie. Je kan meedoen met één of meerdere sessies. De data van de sessies zijn 5, 12, 26 september van 19.00 – 22.00 op de Hoge School Utrecht.
Heb je verder nog vragen, suggesties of ander nieuws? Stuur ons even een mailtje naar post@ditisgeenschool.nl.Hopelijk tot snel weer!
Alette Baartmans
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie