inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Schoollleider Bart, juf Ciska en de kinderen van OBS De Ster over de eerste ervaringen met iPad-onderwijs

18 september 2013

robvanderpoel

Les krijgen op een iPad; het lijkt te mooi om waar te zijn, maar voor de leerlingen van OBS De Ster in Amsterdam Zuidoost is die droom sinds kort in vervulling gegaan. AT5-reporter Frank gaat langs bij schoolleider Bart, bij juf Ciska en bij de leerlingen en om erachter te komen hoe de iPadlessen ze na anderhalve week bevallen. ‘Leren is reizen naar de toekomst.’

Wij zijn een openbare school gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. Op onze school is ieder kind ongeacht de sociaal-economische, etnisch-culturele en religieuze achtergrond welkom. Met ingang van dit jaar zijn wij begonnen met een nieuw schoolmodel en zijn wij gestart als ‘Steve Jobsschool’. De Steve Jobsschool is een onderwijsconcept van O4NT. Met ons schoolmodel richten wij er ons op om de leerlingen voor te bereiden op de toekomst in plaats van het verleden.

Kijk naar deze uitgebreide reportage.