profiel

Job Christians


Job Christians
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Ferre Laevers geeft lezing in Helmond: ‘Het beste in de muziek staat niet in de noten’

28 september 2013

Job Christians

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Op woensdagavond 30 oktober organiseert Onderwijs Maak Je Samen een lezing op Hogeschool De Kempel in Helmond, verzorgd door prof. Ferre Laevers van de KU Leuven. Met zijn titel ‘Het beste in de muziek staat niet in de noten’ zal hij spreken over een andere invulling van ‘opbrengstgericht werken’. Hij zal ingaan op de invloed van welbevinden en betrokkenheid op de competenties en prestaties van leerlingen. Zijn visie en wetenschappelijk onderbouwde inzichten geven een nieuwe kijk op opbrengsten. Vanaf zeven uur bent u welkom, een kaartje kost 125 euro.

Ferre LaeversDe kwaliteit van onderwijs wordt uiteindelijk afgemeten aan zijn output. Zo hoort het. Maar er zijn heel wat opvattingen over hoe je die output moet beoordelen, en nog meer, over hoe je die bereikt. In het ervaringsgericht onderwijs (e.g.o.) leggen we de lat bijzonder hoog. Duurzaam leren is wat ons interesseert. We gaan in de lezing eerst in op de nieuwe visie op ‘competentie’ en hoe het holistisch karakter ervan ons een betere greep geeft op ‘excellentie’. Dat moet meer zijn dan ‘kennis’. We beargumenteren ook hoe betrokkenheid of passie een voorwaarde is voor diep leren. Elke minuut dat een kind binnen een bepaald vak of kerndoel ‘intense mentale activiteit’ aan de dag legt, is het raak. De leeromgeving die we daarvoor nodig hebben, berust op drie pijlers: een ‘open framework’, een mega-rijk milieu en een omgang met stijl… Zo kunnen we de opbrengst van onderwijs een boast geven.

Bekijk meer informatie over Ferre Laevers.

Datum: 30 oktober 2013
Locatie: Hogeschool De Kempel, Helmond
Kosten: € 125,00
Tijd: 19.00 uur inloop.

Aanmelding via de site van Onderwijs Maak Je Samen

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie