profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Waar vind je de moed om licht te laten schijnen op de lastige adventsvakjes met de duistere verhalen?’ hetkind.org/?p=60931

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Vanavond ‘De echte jongensfilm’: over de problematisering van het jongensgedrag

9 oktober 2013

Annonay Andersson

Vechten of stoeien op het schoolplein. Typische jongensstreken, maar tegenwoordig steeds meer problematisch gezien. Klassiek jongensgedrag wordt niet langer getolereerd of gewaardeerd. Angela Crott schreef daar haar boek ‘Van hoop des vaderlands naar ADHD-er’ over. Het lijk erop dat het gedrag van jongens niet zozeer is veranderd, maar het oordeel daarover wel. Vanavond onderzoekt Katinka de Maar dit fenomeen in haar documentaire ‘De echte jongensfilm’. Startpunt is haar eigen ervaring met haar 18-jarige zoon, die problemen ervaarde in het onderwijs. ‘Het begint al te schuren als je van anderen hoort dat je een moeilijk kind hebt.’

De echte jongensfilm is vanavond om 23.00 uur te zien op Nederland 2.

De regisseuse vertelt in onderstaand interview waarom zij de documentaire heeft gemaakt: zij merkte dat haar zoon vastliep in het onderwijs en toen zij zelf als juf ging werken zag ze dat dat bij andere jongetjes ook het geval was. Dat zette haar aan het denken. Toen haar zoon op 12-jarige leeftijd de CITO toets moest maken en zij steeds meer jongens zag vastlopen, besloot zij er een documentaire over te maken.

‘Regisseur aan de keukentafel’: Chris Kijne interviewt Katinka de Maar

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie