profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Veel data, weinig inzicht: in hoeverre is de Nederlandse onderwijsinspectie onderdeel van de empirische hetkind.org/?p=64524

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Dr. Brené Brown: ‘Over hoe schaamte onze onderwijs- en opvoedpraktijk is binnengedrongen’

14 oktober 2013

robvanderpoel

Haar eerste TED-talk in 2011 – The Power of Vulnerability –  ging over kwetsbaarheid en is wereldwijd al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. In maart 2012 sprak dr. Brené Brown over het gevoel van schaamte – in onderwijs en opvoeding – en welke invloed dat heeft op ons denken en welzijn. Listening to shame‘ – de titel van haar tweede optreden – werd afgelopen donderdag in het Concertgebouw vertoond, bij TEDxAmsterdamED en is hier nog een keer terug te zien. Gevolgd door een interview met Oprah Winfrey waarin dr. Brown specifiek op het gebruik van schaamte als tool in de klas spreekt. To find our way back to each other we have to understand how shame affects us: our parenting, the way we’re working and the way we look at each other.’

images (6)Naar aanleiding van Brown TED-talk in maart 2012 werd zij uitgenodigd bij Oprah Winfrey op de bank om dat wat ze had gezegd, verder uit te diepen (zoals te zien in onderstaande video). In dat interview formuleerde zij – vrij ongechargeerd- een voorbeeld van hoe docenten schaamte gebruiken als middel in de klas. Dat bracht een hoop reacties teweeg. Van leraren. Brown was hier weer zo van geschrokken dat zij er een blog wijdde. Daarin laat ze weer zien waarom kwetsbaarheid zo belangrijk is. Ze biedt haar excuses aan en betuigt haar respect voor alle leraren:

‘I’m sorry. I believe teachers need more support, more appreciation, and more money. I know that I am who I am today because of several amazing teachers.’

Lees het hele blog hier

Dr. Brené Brown  studies human connection — our ability to empathize, belong, love. 

 

Video: ‘Why shame is so prevalent in classrooms ‘

Klik hier

Brené Browns TEDxTalk ‘Listening to Shame’ 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie