profiel

Tjeu Seeverens


Tjeu Seeverens
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Bendecafé op 24 oktober in Heerlen draagt thema ‘Digitale platforms’

18 oktober 2013

Tjeu Seeverens

Geplaatst in: Samenleving,

Tjeu Seeverens kondigt een vierde Limburgs Bendecafé aan, deze keer op 24 oktober in Heerlen, georganiseerd door de TalentenAcademie i.s.m. SVO|Parkstad Limburg. Het Bendecafé is een ontmoetingsplek voor leraren, bestuurders, aankomende docenten, leerlingen en lerarenopleiders. Na de  aftrap bij het Connect College in Echt (december 2012 en maart 2013) en het vervolg op Blariacum in Venlo (september 2013) zal deze Bende-bijeenkomst het thema ‘Digitale platforms’ dragen. Alle hoofdspelers op dat gebied dragen bij aan het middagprogramma, waarvoor al meer dan 100 deelnemers zich hebben aangemeld. Het Bendecafé vindt plaats in het gebouw van de Scholen voor Praktijkonderwijs Parkstad Limburg (PPL) in Heerlen.  Voor aanmelden lees verder.

svopl_logo_beta_0
Het Bendecafé is een ontmoetingsplek voor leraren, bestuurders, aankomende docenten, leerlingen en lerarenopleiders. Tijdens de bijeenkomst staan innovatie en kennisuitwisseling centraal. De aanwezigen buigen zich over vraagstukken als teruglopend leerlingenaantal, dreigend lerarentekort en herinrichting van het onderwijs.

Het programma op 24 oktober in Heerlen:

– 15.00-15.30 uur inloop

– 15.30 – 15.40 uur Opening door Henk Mohnen, locatiedirecteur PPL met korte introductie gastschool

– 15.40 – 16.10 uur: Inleiding door Michael van Wetering, innovatiemanager van Kennisnet. Hij heeft het over de gewenste functies van een digitaal platform, de ontwikkelingen in de markt en de aandachtspunten bij de selectie van een digitaal platform.

Vervolgens kan in twee rondes per school de informatie van de zes aanbieders worden verzameld.

– 16.15 – 17.00 uur: Eerste ronde van interactieve presentaties

– 17.05- 17.20 u: Pauze

– 17.25 – 18.10 u: Tweede ronde van interactieve presentaties

Wie presenteren zich?

Henk van der Tas: Pulse On en tevens de visie op gepersonaliseerd leren.
Yvonne Kleefkens: Scolly
Mike van den Hof: Scoollink
Marc van der Lee: De Digitale Klas
Jeroen de Lange: Teamspot
Tom Schoffelen & Dante van der Heyden: Scholica

– 18.20 – 19.00 u: Aan tafel. U wordt in de gelegenheid gesteld om bij wat lekkers eerst even op verhaal te komen en vervolgens informatie uit te wisselen met collega’s en direct in contact te treden met de aanbieders. Ook kunnen we voor u een ruimte reserveren als u liever als school alvast eerste conclusies wilt trekken.

– 19.00 – 19.30 uur We eindigen dan met een Pauw & Witteman-achtige tafeldiscussie met de zes aanbieders, ook aan de hand van vragen die u dan al heeft geformuleerd.

scholenHet wordt dus een wat langere sessie in Heerlen, maar gezien de unieke combinatie van presentaties hebben we daar toch voor durven te kiezen.

We verwachten dat het druk wordt en het aantal deelnemers is niet onbeperkt. Om alle presentaties te kunnen bijwonen, is het verstandig om drie personen per school/organisatie af te vaardigen. Geef zo snel mogelijk aan met hoeveel personen u op 24 oktober aanwezig wilt zijn. Graag de aanmelding per school/organisatie versturen naar t.seeverens@svopl.nl met als onderwerp: Limburgs Bendecafé 3.

Adres:

Schandelermolenweg 21
6415 GG Heerlen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie