profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Wat missen we als de pedagogische dimensie bij onderwijsonderzoek uit het zicht verdwijnt?’ hetkind.org/?p=64508

Ongeveer 10 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Pianiste Pires: ‘De kracht die ontstaat als je jezelf als leraar bent’

18 oktober 2013

gabrielletaus

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Een filmfragment van de Portugese pianiste Maria João Pires, afkomstig uit een documentaire van de NTR. Het duurt een minuut en dan heeft ze – bijna – alles gezegd over hoe iedere professional in zijn werk zou moeten staan. Wijsheid in simpele woorden, die makkelijk te begrijpen zijn, maar niet voor iedereen even makkelijk te verstaan.

“Mensen weten vaak niet goed wat ze zoeken, hoewel ze denken van wel”, begint Pires. Ze somt de motieven op waarmee jonge, ambitieuze pianisten naar haar masterclasses komen: om succesvoller te worden, meer concerten te geven, meer te verdienen of beroemd te worden. Maar dan probeer je iets dat tegen jezelf inwerkt, stelt Pires: “Want als ze alleen maar zouden proberen zichzelf te vinden, zouden ze zo’n kracht creëren dat al dat andere gedoe niet meer nodig is. Ik denk dat mensen geen benul hebben van de kracht die ontstaat als je jezelf bent. Ze hebben er geen flauw benul van dat ze daarmee kunnen doen. Alles.”

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie