profiel

Emmeliek Boost


Emmeliek Boost
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Opvoeddesk: praktische hulp en inspiratie voor ouders en leerkrachten

26 oktober 2013

Emmeliek Boost

Geplaatst in: Opvoeding,

Ieder kind gedijt beter als de sfeer thuis, in de klas en bij de BSO prettig, veilig en respectvol is. Als ouder, leerkracht of pedagogisch medewerker speel je een sleutelrol in deze samenwerking. Wat doe je bij kinderruzies zoals onenigheid, geroddel, een grote mond of buitensluiten? Hoe stop je pesten? Niet door te scheidsrechteren of door sancties en straf te geven. Wel door iedere dag samen aan de slag te gaan met jullie missie: een topsfeer. Dat zijn de ingrediënten voor de cursus TOPsfeer van de Opvoeddesk te Laren.  Naast praktische hulp biedt de desk ook inspiratie via blogs. Lees verder voor meer informatie. 

Emmeliek-Boost2Pedagoge Emmeliek Boost is de initiatiefneemster van de Opvoeddesk en leidt de meeste cursussen en workshops. Zij werkt 25 jaar als pedagoge en ziet de behoefte aan advies alleen maar toenemen. Op Metronieuws.nl zegt zij daarover het volgende: ‘Kinderen bleven vroeger langer in de box. ‘Wat willen? Dan een klap op de billen’, was het motto. Een kind werd op een zelfde manier opgevoed: thuis, op school en in de kerk.

‘Toen het geloof wegviel, viel de uniformiteit weg. Nu is het onderwijs veranderd en moeders zijn gaan werken. De wereld is complexer. Elke ouder kiest zelf een individuele opvoeding. Op feestjes was het vroeger elastieken en koekhappen. Nu onderscheidt elke ouder zich. Er worden zelfs bussen afgehuurd.’

Scholen

Iedere leerkracht en docent kan bij de Opvoeddesk terecht met gewone opvoedvragen of opvoedzorgen. De Opvoeddesk heeft ruime ervaring met het verzorgen van workshops, trainingen en bijscholingen voor het onderwijs en aanverwante instellingen.

U kunt bij de Opvoeddesk terecht voor:

Indien u geïnteresseerd bent in het aanbod van de Opvoeddesk of wanneer u op zoek bent naar een onafhankelijke ‘huispedagoog’ voor het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek en/of het begeleiden van kinderen en ouders, belt u dan 035 695 70 20.

Opvoeddesk_logo_schuin (1)

Mini cursus TOPsfeer

Wanneer je kinderen leert om na te denken over (on)gezelligheid, om samen te zoeken naar oplossingen, hun ideeën leert verwoorden en kwaliteiten leert in te zetten, speelt iedereen een toprol in het bewaken van de topsfeer.

In deze minicursus bespreken we praktische do’s en don’ts. Aan de hand van het oplossingsgericht werken en denken, anti-pest technieken en onder andere principes vanuit de visie van de vreedzame school. Lees meer

De minicursus zal plaatsvinden op woensdag 6 november 2013 van 19.15 tot 22.15 uur bij De Opvoeddesk, Schoutenbosje 5, 1251 LE te Laren.

Blogs

Naast praktische handvatten, biedt de Opvoeddesk in toenemende mate inspiratie door het verzamelen van blogs, zoals het blog ‘Pesten is schadelijker dan je denkt.’ 

 

De Opvoeddesk biedt praktische hulp bij opvoeden en schoolproblemen. De desk bestaat tien jaar en is gevestigd in het Oude Postkantoor van Laren. Initiatiefnemer is drs. Emmeliek Boost, pedagoog en GZ-psycholoog. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie