profiel

Frans Droog


Frans-Droog
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Een kijkje op Canadese scholen, luisteren naar Michael Fullan en héél veel ontmoetingen

29 november 2013

Frans-Droog

Geplaatst in:

Docent Frans Droog was ruim een week in Canada. De reis werd mede mogelijk gemaakt door het Wolfert Lyceum, de Dalton-school voor havo en vwo in Bergschenhoek. Droog schrijft over zijn bezoek aan de University of Toronto Scarborough, zijn ontmoetingen met professor Steve Joordens en over zijn observaties bij een aantal Canadese scholen. Tot slot nam hij deel aan een Quest, een grote onderwijsconferentie waar Michael Fullan – maandag en dinsdag a.s. overigens met Masterclasses actief in Zwolle en Deurne – sprak. Lees hier over Droogs ervaringen.

fullan

Dit is de eerste in een serie van zeven dagelijkse bijdragen over…..

Aflevering 1: De Reis

Deze week verblijf ik in Canada. Dat maakt mij een blij mens. Waarom? Ik vind het leuk om te reizen, ik vind Canada een leuke bestemming én ik ga er iets leren.

Ik vind het leuk om met een groep op reis te gaan met een bepaald doel en deze mensen dan een beetje te leren kennen. Allemaal verschillend maar wel een paar overeenkomsten. In dit geval is een van die overeenkomsten onderwijs. En dat maakt het voor mij extra leuk. Onderwijs is een vrij belangrijk ding in mijn leven, met vooral het woordje leren dat hier deel van uitmaakt als kern.

De reis wordt georganiseerd door Bob Hofmann en in mijn geval mede mogelijk gemaakt door het Wolfert Lyceum, de Dalton school voor havo en vwo die het mij toestaat maakt om van mijn hobby mijn werk te maken en vice-versa.

We zijn in Canada om onder andere naar het Advanced Learning Technology Lab van de University of Toronto Scarborough te gaan waar Steve Joordens werkt, als professor in de psychologie en als technologisch innovator van onderwijs. Steve Joordens heeft peerScholar gecreëerd, een instrument om leerlingen op een efficiënte manier te leren kritische feedback te geven en te ontvangen, en wij gaan leren hoe dit te gebruiken. We zullen ook een aantal scholen bezoeken om ervaringen met het Canadese onderwijs op te doen en deelnemen aan Quest, een grote onderwijsconferentie in Canada waar we de kans krijgen om Michael Fullan te spreken.

Aflevering 2: De overgang

Aflevering 3: De geboorteplaats

Aflevering 4: Het schoolbezoek

Aflevering 5: Quest Leiderschap

Aflevering zes: De Conferentie

 

Aflevering 7 volgt op http://fdroog.wordpress.com

Frans Droog is docent biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde op het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. Hij is zeer geïnteresseerd om technologie toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk. En in internationale samenwerkingsverbanden en participatie in leercirkels en kringen.  Droog is verbonden aan The Crowd en initiatiefnemer van EducampNL 

Michael Fullan op 2 en 3 december in Nederland

Dr. Michael Fullan bezoekt ons land in verband met de lancering van zijn nieuwe boek ‘Stratosphere’. In die periode geeft hij twee Masterclasses. Op maandagochtend 2 december spreekt Fullan bijna drie uur lang bij KPZ in Zwolle.  een dag later verschijnt hij in het Brabantse Deurne. Het thema waarover Fullan uitweidt is de verbindende  kracht van technologie, pedagogiek en veranderkunde.  Lees meer.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie