profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Leiderschapsdag met Peter Senge, voorjaar 2014 in Driebergen

1 december 2013

robvanderpoel

Op donderdag 22 mei 2014 zal Peter Senge een leiderschapsdag  opluisteren op landgoed De Horst in Driebergen. Senge is docent MIT en  mede-auteur (naast o.a. Otto Scharmer) van ‘Presence’ en ‘De vijfde discipline’.  Hij is een van de meest belangrijkste sprekers op het gebied van vernieuwend leiderschap. 

Na eerdere events met Otto Scharmer, Deepak Chopra en Lynn McTaggart heeft Het Eerste Huis kasn gezien om Peter Senge te strikken voor een inspirerende dag rondom leiderschap, verandering en de jongste inzichten in systeemveranderingen. In het werk van Senge staat dat centraal omdat hij er van uitgaat dat de vaardigheid van systeemdenken, alle andere vaardigheden voor organisaties verbindt. Dat lukt door het zien van onderlinge samenhangen tussen gebeurtenissen in plaats van lineaire causale verklaringen en door een organisatie te zien als een proces en niet als een statische entiteit.

Het werk van Peter Senge is momenteel actueler dan ooit. Welke antwoorden zijn mogelijk op de problemen die organisaties en de samenleving nu ervaren door er op een ruimere manier naar te kijken? Welke doorbraken zijn er voor leiders te maken? Kom een dag meebeleven in de actualiteit van leiderschap en organisatie verandering.

sengeUit Wikipedia

Peter Michael Senge (1947) is een Amerikaanse wetenschapper op het gebied van kennismanagement, en directeur van het Center for Organizational Learning aan de MIT Sloan School of Management. Senge schreef met het boek “The fifth discipline: the art and practice of the learning organization” uit 1992 (vertaald “De vijfde discipline”) baanbrekend werk over Organizational learning.

Het boek beschrijft vijf essentiële disciplines:
Persoonlijk meesterschap, mentale modellen, gemeenschappelijke visie, teamleren en systeemdenken.

De vijfde discipline is het meest belangrijk, omdat het de voorgaande vier combineert en daarmee zelf de Vijfde Discipline wordt genoemd. In Senge’s visie is een discipline opgebouwd uit “allerhande kennis en kunde die men zich in de praktijk eigen maakt en waar men gedurende zijn loopbaan permanent mee bezig blijft. Een lerende organisatie is alleen te bereiken met lerende medewerkers. Leren wordt door Senge breder gedefinieerd dan het opdoen van kennis en kunde in formele leersystemen. Het betreft het cumuleren van kennis en kunde in algemene zin, met inzet van allerhande media en interacties. Formele leersystemen zoals cursussen kunnen hierbij een onderdeel zijn, maar zijn zeker niet toereikend. Voor het bereiken van verbeteringen waar het bij leren in wezen om gaat is de inzet van vijf disciplines nodig.”.

eerste

Datum: Donderdag 22 mei 2014
Tijd: van 9:30 tot 17:00
Lokatie: Landgoed De Horst, theater Maitland, Horst 1, Driebergen
Prijs: € 395,= (excl. BTW), inclusief geheel verzorgde dag, zoals lunch, thee, koffie, netwerkborrel, etc.

Aanmelden

Senge over leadership en context

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie