profiel

Marlies Bras


Marlies Bras
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Blijf in ons onderwijs. Ga niet weg naar andere beroepen!’

2 december 2013

Marlies Bras

‘Eén van de lessen die ik kreeg op mijn lerarenopleiding was hoe ik mijn krijtje zo kon vasthouden dat het niet zou piepen op het bord.’ Vlaams auteur en oud-leerkracht Leo Bormans wil leerkrachten een hart onder de riem steken en de vooroordelen of negatieve associaties wegnemen: ‘Je kan een optimist worden, die hoef je niet al te zijn.’ Marlies Bras bekeek Bormans’ lezing over meesterschap. 

Leo Bormans was leerkracht en meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Hij is schrijver van de bestseller “The World Book of Happiness”. Gelukkige leerlingen en leraren binnen een gelukkige school kunnen volgens Bormans op de volgende vier vragen ‘ja’ antwoorden:

1) Mag ik zijn wie ik ben?

2) Mag ik worden wie ik wil worden?

3) Mag ik samenwerken met andere mensen?

4) Draagt mijn werk bij aan een zinvol groter geheel?

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie