profiel

Laura Loupatty


Laura Loupatty
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Blauschrijft: ‘Onderwijs is elke dag anders én een en al beweging…’

13 december 2013

Laura Loupatty

Als leerkracht ben je de hele dag druk bezig. weet Laura Loupatty. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar  leerlingen op de Werkplaats in Bilthoven en luistert naar hun ideeën en verhalen. Werken in het onderwijs is iedere dag anders en een en al beweging. Haar blog: ‘Ik heb het gevoel dat ik een multi-taskende duizendpoot ben.’

multistasken‘Lau’, zegt Ennie. ‘Vanaf volgende week ga ik me héél goed concentreren. Het duurt altijd even een maandje…..’

Ik moet lachen.

‘Lau, je gelooft me niet!’
‘Tuurlijk geloof ik je, maar ik vind het zo grappig dat je dat van jezelf weet.’
‘Komt helemaal goed’, zeg ik en geef haar een hand alsof we een deal gesloten hebben.

‘Oo, ik vind KIEN helemaal niet leuk, want dat doe ik al vanaf groep 3.’ Thimo kijkt me wat geïrriteerd aan. ‘Vanaf groep 3,’ denk ik en zeg: ‘Oké dan doen we de ene week KIEN en de andere week Rekentijgers. Is dat goed?’ Thimo zucht en zegt: ‘Oké dan’ en gaat rustig verder met zijn werk.

We zitten in de kring en Elwin vertelt. Pim zit naast me en wiebelt heen en weer, naar voren, naar achter, hangt over de tafel, schuift op zijn stoel en leunt achterover. Ik geef hem een houten rupsje. Handig zeggen ‘ze’, want het werkt concentratie verhogend.

Ik luister naar Elwin die nog steeds enthousiast aan het vertellen is. In mijn ooghoeken zie ik Pim in de weer met het houten rupsje. Best handig denk ik en hoor hoe Joris als een rustige regelaar alles in de gaten houdt. Ik hoor iets vallen. Pim heeft een deel van de rups in zijn hand, de andere helft ligt op de grond……

‘Je moet echt even komen, want Naddy is héél erg misselijk en duizelig,’  zegt Roos als de pauze is afgelopen. Ik kijk uit het raam en zie Naddy, in de verte – op krukken- midden op het grasveld staan. Evelien staat naast haar.

Bovenbouw collega Ronald neemt de honneurs waar in mijn groep. Ik loop het veld op. ‘Hé, hoe is ’t ie Naddy’, zeg ik. ‘Ben misselijk… en duizelig….’ antwoordt ze. ‘Lukt het met die krukken? Want ik kan je niet dragen.’ Er verschijnt een héél klein glimlachje. Het gaat, maar langzaam.

Ik hoor mijn groep luid joelen en roepen. ‘Hoor je dat,’ zegt Evelien. Ik weet niet wat ze aan het doen zijn in de groep, maar het klinkt erg gezellig….

Het is half 12 als ik de noodlocatie in loop en de moeder van Naddy ga bellen.

Onderwijs is één en al beweging…

Laura Loupatty is werkzaam als bovenbouwleerkracht op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven,  Ze schrijft over haar praktijk op haar eigen blog Blauschrijft.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie