profiel

Pedro de Bruyckere


Pedro de Bruyckere
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Waar vind je de moed om licht te laten schijnen op de lastige adventsvakjes met de duistere verhalen?’ hetkind.org/?p=60931

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Migrantenonderwijs in Chili, China en Denemarken

21 december 2013

Pedro de Bruyckere

Geplaatst in: Moreel Kompas, Samenleving,

In Santiago, Chili bestaat de populatie in sommige delen voor 50% uit migranten. Een fotoworkshop biedt daar de kans voor kinderen om multiculturele vriendschappen te starten en de taal ongedwongen te leren. In Denemarken bieden ze geëmigreerde vrouwen een mentor die onder meer helpt bij het zoeken naar een baan. Wise Qatar maakte van verschillende landen kleine documentaires over hoe zij op unieke wijze omgaan met onderwijs voor migranten. 

Het Deense Centrum voor sekse, diversiteit en gelijkheid (KVINFO) heeft sinds 2002 een ‘mentornetwerk’ georganiseerd waarbij elke vrouw een mentor krijgt toegewezen die helpt bij het integreren, vertelt over de locale cultuur en ondersteunt bij het solliciteren. Sinds de start zijn er al meer dan 3000 vrouwen gesteund door een mentor.

In de buitenwijken van Beijing is in 2004 een school gestart speciaal voor leerlingen die geen toegang hadden tot andere openbare scholen. Er zijn in deze buurten meer dan 10.000 migranten op 1000 lokale bewoners, die allemaal onderwijs verdienen en het zonder deze school niet zouden krijgen.

Zie hieronder de mini-documentaires over de initiatieven in Chili, China en Denemarken.

 Denemarken

 

 China

 

Chili

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie