profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Documentaire De School: CSG Jan Arentsz in Alkmaar heeft niets te verbergen

2 januari 2014

robvanderpoel

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

De zesdelige documentaire-serie De School is op dinsdag 7 januari van start gegaan! Niet eerder werd het schoolleven van 4havo leerlingen en docenten – in dit geval van CSG Jan Arentsz in Alkmaar – zo direct en volledig in beeld gebracht. Kijk hier. Na maandenlange gesprekken met leerlingen, docenten, ouders en deskundigen, acht weken filmen met veertig onbemande camera’s en honderden uren montage is de serie wekelijks te zien bij BNN. 

Dit is de eerste uitzending; klik hier.

Na iedere aflevering wordt online en op 101.TV verder gepraat over het thema van die uitzending, onder leiding van Patrick Lodiers.

In Pauw en Witteman werd op 19 december een interview afgenomen met de makers, met de hoofddocent en twee leerlingen die in de eerste aflevering de hoofdpersoon zijn.

School is de plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen, waar ze verliefd worden, keten, vriendschappen sluiten, ruzie krijgen en het weer goed maken. Ze ontdekken er wie ze zijn en hoe de wereld in elkaar steekt. Tegelijkertijd werken leerkrachten keihard om hun leerlingen ‘bij de les’ te houden, door met hen een band op te bouwen, maar ook streng te zijn als het moet. Heb je, na afloop van de uitzending, vragen of wil je live mee discussiëren via twitter? Check de site of kijk op 101.TV.

Zie ook: LINK

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie