profiel

Chantal van Ophuizen


Chantal van Ophuizen
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé in Nijmegen, vierde aflevering op 11 juni

6 januari 2014

Chantal van Ophuizen

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Op woensdagavond 11 juni 2014 kun je in Nijmegen (opnieuw) geïnspireerd worden door leerkrachten (PO en/of VO) uit het onderwijs. In het vierde onderwijscafé in die stad – op initiatief van Chantal van Ophuizen, Jaan-Jaap Klomp en Frank Reinders – staan er weer twee nieuwe sprekers geprogrammeerd. Meer informatie volgt via deze website.

trianon

Woensdag 11 juni organiseer ik in samenwerking met @hetkind, Jan-Jaap Klomp en Frank Reinders voor de vierde keer het Onderwijscafé in Nijmegen.

Wil jij enthousiaste verhalen horen over het onderwijs? Heb jij zelf prachtige en praktisch uitvoerbare voorbeelden, waarvan iedereen enthousiast wordt? Of heb je gewoon zin om informeel met je collega’s te praten over het wel en wee van het onderwijs? Vast wel!

 

We zien je graag op woensdag 11 juni 2014. Vanaf 20:00 ben je meer dan welkom in Café Trianon aan de Berg en Dalseweg 33 in Nijmegen.

 

Het onderwijscafé telde in Nijmegen al drie eerdere edities. Eind mei en eind oktober 2013 , alsmede op 12 februari jl.  waren er tussen de 30-50 onderwijsbetrokkenen aanwezig op avonden, waarvan  Chantal van Ophuizen eerder verslag deed.  (klik hier en hier).

Bij het laatste café nam Arnold Kuijpers, docent Nederlands aan het Candea-College in Duiven, nam ons mee in de wereld van ‘Flipping The Classroom’ en Tom Witjes, leerkracht groep 8 Bs de Overlaat in Tolkamer, over de ‘Habits of Mind’. Twee uiteenlopende onderwerpen die een beroep doen op “De kunst van het Onderwijzen.”

Toch hebben ze ook een belangrijke overeenkomst: EIGENAARSCHAP. Daar gaat het om. Laat leerlingen eigenaar worden, dan zijn ze betrokken. Zo zei Joseph Kessels onlangs tijdens een onderwijsavond van hetkind: “Leerlingen kunnen best zonder ‘oppas’ als ze maar boeiende taken hebben.” Daarmee gaf hij aan hoe cruciaal de rol van de leerkracht is. Leerkrachten moeten op hun eigen manier het vak kunnen uitvoeren, dan gaat het goed met de leerlingen!

Reden genoeg om je (voorlopig) aan te melden via deze @thuisklas of via chantalvanophuizen@gmail.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie