profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Leerlingen over digitaal onderwijs: ‘Ook mijn leraar Duits heeft joetoeb ontdekt’

9 januari 2014

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Af en toe laat Johannes Visser – leraar op het Zaanlands Lyceum en auteur van De Correspondent – leerlingen uit zijn klas aan het woord over hun ervaringen in het onderwijs. Tessa (17) en Iris (16) schreven op die manier hun eerste columns over digitaal onderwijs. Hun bijdragen:  ‘Een boek hoef je niet op te laden’  en ‘Ook mijn leraar Duits heeft  joetoeb ontdekt’.

johannesHet lijkt ideaal om alleen een iPad mee naar school te hoeven nemen. Maar een van mijn leerlingen, Iris Oosterhoorn (16) uit 5 vwo, denkt daar anders over. ‘Ik kan er kinderlijk van genieten als ik een gekopieerd krantenartikel zie en niet hoef te swipen om de achterkant te lezen.’ Lees verder.

Oudere docenten die niet weten hoe een beamer of YouTube werkt: de digitalisering van het onderwijs gaat lang niet altijd van een leien dakje. Een van mijn leerlingen, Tessa Sparreboom (17), schreef er een column over. Lees verder.

Johannes Visser is leraar Nederlands op het Zaanlands Lyceum. Hij schrijft over onderwijs en publiceert regelmatig op De Correspondent. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie