profiel

Lonneke Snijder


Lonneke Snijder
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Workshop over ‘Mindsets van kinderen’ in Arnhem: ‘Op groei gericht of op bewijsdrang?’

12 januari 2014

Lonneke Snijder

Geplaatst in: Partnerschap,

Welke overtuiging heeft je kind over zijn kwaliteiten, zijn intelligentie en zijn inzet? Is dat op groei gericht of op bewijsdrang? Met andere woorden, welke ‘mindset’ heeft een kind? Lonneke Snijders workshop in Arnhem op woensdagavond 29 januari gaat hier over. Voor ouders, leerkrachten en andere professionals die met kinderen werken.

mindset-iconArja Kerpel beschrijft op de website Wij-leren de term mindset zoals gebruikt door Carol Dweck als volgt:

Een eye-opener. Zo kan je het boek Mindset, de weg naar een succesvol leven van Carol S. Dweck wel noemen. Deze Amerikaanse psychologe beschrijft haar bijzondere ontdekkingen na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes. Wat ontdekte ze? Niet alleen onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes. Het hangt ook af van onze mindset, onze denkstijl. Ze ontdekte dat er twee mindsets zijn: de statische mindset en de op groei gerichte mindset.

Meer over haar werk op deze link van hetkind.

Statische (fixed) mindset

Iemand met deze mindset gaat ervan uit dat intelligentie vast staat. Dit zorgt ervoor dat hij graag slim wil overkomen. Hij vermijdt uitdagingen, want dan kun je fouten maken. Hij zoekt steeds bevestiging zijn intelligentie, persoonlijkheid of karakter. Het draait om succes hebben, slim overkomen, geaccepteerd worden en een winnaar voelen. De grote angst is falen, dom overkomen, afgewezen worden en een verliezer voelen. Hij gedraagt zich defensief bij belemmeringen en geeft het al gauw op.  Lees meer.

Op groei gerichte (growth) mindset

Mensen zijn verschillend als het gaat om talent, interesse en temperament, maar iedereen is in staat om te veranderen door te leren en ervaringen op te doen.  Iemand met deze mindset gaat er vanuit dat je jouw basiskwaliteiten kunt ontwikkelen door er moeite voor te doen. Intelligentie is te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat hij graag wil leren. Denkt hij dat hij een Einstein wordt? Nee, maar hij gelooft wel dat de ware potentie van de mens onbekend is en dat het niet te voorspellen is wat hij kan bereiken door jarenlang te werken en te oefenen. Het geloof dat kwaliteiten ontwikkeld kunnen worden kan een liefde tot leren geven. Lees meer.

Zolang alles goed gaat, staan kinderen (en volwassenen) met een statische mindset sterk in hun schoenen. Maar als het moeilijker wordt, haken ze af. Ze hebben geen lol in leren, hebben weinig motivatie en doorzettingsvermogen.

In de workshop leer je op boeiende wijze:

  • over de Mindsettheorie van Carol Dweck.
  • hoe deze overtuigingen kinderen kunnen helpen of juist belemmeren in hun ontwikkeling.
  • welke boodschappen je het beste kunt uitzenden naar kinderen, o.a. over complimenten geven.
  • hoe een vaste mindset faalangst in de hand werkt.
  • waarom heel slimme kinderen vaker een vaste mindset hebben.
  • of je zelf een groei- of vaste mindset hebt. En welke invloed dat heeft op kinderen.
  • hoe je een vaste mindset kunt ombuigen naar een groeimindset. Voor jezelf en voor het kind.

Woensdag 29 januari 20:00-21:30 uur, zaal open 19:30
Locatie: SWOA Bongeren, Het Lemoen 85, 6846 KD Arnhem
Voor: ouders, leerkrachten, en andere professionals die met kinderen werken.
Kosten € 15,- p.p. Aanmelden vooraf op: info@lonnekesnijder.nl

Deze workshop op 29 jan. is volgeboekt, daarom organiseert Snijder een tweede avond op donderdag 6 februari, de tijd en locatie blijven hetzelfde. Lees meer.

Lonneke Snijder is hoogbegaafdheidsdeskundige in haar bedrijf Start Voor Talent. Lonneke begeleidt scholen in het opzetten en uitvoeren van stevig beleid rondom hoogbegaafdheid en talentontwikkeling. Ook adviseert ze ouders bij opvoeding en schoolkwesties.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie