profiel

Henno Oldenbeuving


Henno Oldenbeuving
Bekijk mijn profiel

Lou Brouwers


Lou-Brouwers
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Actie voor Sint-Maarten: de kinderen nemen het heft in handen hetkind.org/?p=60248

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Filmavond op 20 januari in Amsterdam: ‘Messcherpe dialogen tussen leraar en leerling, waarbij de machtspositie steeds kantelt’

13 januari 2014

Henno Oldenbeuving

Maandag 20 januari organiseert YoungWorks wederom een filmavond in Amsterdam. ‘Entre les murs’ (winnaar Gouden Palm 2008) zal worden vertoond en onderwijsexpert Lou Brouwers, rector van het IJburg College, komt de film van commentaar voorzien. Daarna is er ruimte voor gesprek. Ben je tussen de 18 en 35 jaar, werkzaam in het PO. VO, MBO, HBO of anderszins, dan ben je welkom De avond is inclusief eten en een gezellige borrel en vindt plaats op de Prinsengracht 437 in Amsterdam. De entree bedraagt tien euro. 

entrelesmursFilms zijn inspirerend. Ze spreken tot de verbeelding, je herkent eigen thema’s en ze kunnen je raken. Voor films geldt hetzelfde als voor onderwijs: een inspirerend verhaal spreekt mensen aan en leidt tot nieuwe inzichten. Jonge mensen die in het onderwijs gaan werken staan aan de start van een bijzondere ervaring. Uit onderzoek blijkt dat veel jonge, veelbelovende talenten, binnen drie jaar het onderwijs verlaten. Het delen van ervaringen, praktijkverhalen en inspiratie opdoen zijn van belang om jonge mensen voor het onderwijs te boeien EN te binden!

YoungWorks en Filter organiseren daarom een reeks van film- en documentaireavonden voor jonge onderwijsprofessionals. We nodigen elke keer een onderwijskenner uit om de film of documentaire van commentaar te voorzien en in gesprek te gaan met het publiek. De films en documentaires gaan altijd over – of hebben een raakvlak – met het onderwijs. Super leerzaam, interessant en vooral ook leuk! Bekijk ook onze facebook pagina.

20 januari: ‘Entre les murs’

 

De Volkskrant schrijft hier over de film:

‘Entre les murs begint met een leraar die ’s ochtends snel een kopje koffie naar binnen gooit, en eindigt twee uur later met beelden van een leeg klaslokaal. In de tussentijd is een schooljaar gevat.

Maar anders dan in de meer doorsnee schoolfilm, zoals Dead Poets Society of Dangerous Minds, is aan het einde van Entre les murs niets opgelost. Conflict zat, maar leraar en leerling weten het niet om te zetten in persoonlijke groei; ze komen niet nader tot elkaar.

Niet dat de leraar Frans François Marin (François Bégaudeau) het niet probeert met zijn  groep 14-jarigen uit het 20ste arrondissement, een multiculturele wijk van Parijs. Om de leerlingen  het belang van de taal bij te brengen, hanteert Marin een Socratisch lesmodel; hij daagt ze uit met kritische vragen, en corrigeert plagerig scherp hun gebrekkige grammatica en denkfouten. De klas gaat soms mee in de methode, maar stelt zich net zo makkelijk op als veelkoppige tegenstander; elk woord van Marin wordt dan gewogen, en – al of niet verkeerd geïnterpreteerd – betwist of verdraaid, en feilloos uitgespeeld.’ Lees meer. 

Voor wie is het?

Je bent:

* Tussen de 18 en 35 jaar en/of maximaal 5 jaar werkervaring in het onderwijs
* Werkzaam in het PO, VO, MBO, HBO of WO
* Geïnteresseerd in het ontmoeten van andere onderwijsprofessionals
* Benieuwd hoe film of documentaire jou en je werk kan inspireren
* Op zoek naar inspiratie die bijdraagt aan je eigen ontwikkeling

Wanneer en waar is het?

De eerste filmavond is op maandag 4 november van 19.00 tot 22.00. De avond is inclusief eten en een gezellige borrel en vindt plaats op de Prinsengracht 437 in Amsterdam.

Hoe meld je je aan?

Stuur een mail naar evelien@youngworks.nl met daarin je naam en gegevens! Of meld je aan op onze facebook pagina.

Kosten?

We vragen een kleine bijdrage van €10,00 zodat we de catering kunnen bekostigen. Zeg je onverhoopt uiterlijk een week van tevoren af? Dan moeten we helaas het bedrag in rekening brengen…. dus niet doen!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie