profiel

René Kneyber


Rene Kneyber
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Haardvuursessie met René Kneyber in Den Haag: ‘Wat betekent Het Alternatief voor jou?’

16 januari 2014

Rene Kneyber

De Lucas Akademie geeft op dinsdagavond 4 februari gelegenheid aan docenten, schoolleiders, bestuurders PO en VO om met René Kneyber – schrijver vóór en medesamensteller van Het Alternatief – in gesprek te treden. Wat betekenen de ideeën die in dit boek beschreven staan voor jouw onderwijs  en jouw organisatie? De zogeheten ‘ haardvuursessie’ start om half acht in het Christelijk College De Populier in Den Haag, een van de scholen binnen het Lucas Onderwijs. Iedereen is welkom, de bijeenkomst is gratis, maar u dient wel tevoren aan te melden.

reneeeIn Het Alternatief pleiten vooraanstaande auteurs dat we af moeten van de afrekencultuur met de grote nadruk op toetsen, cijfers, ranglijsten en protocollen. Dit demotiveert leerkrachten en dreigt de ontwikkeling van kinderen te schaden. We gaan met redacteur en auteur René Kneyber een vurig gesprek aan over deze thema’s.

Het AlternatiefIedereen wil goed onderwijs. Toch lijkt er iets niet goed te gaan. Het onderwijs staat in een allesbehalve goed daglicht. Het Alternatief onderzoekt hoe het anders kan. In plaats van te kijken naar resultaten moeten we gaan sturen op vakmanschap en vertrouwen, zo betogen de auteurs van deze bundel.Op 4 februari gaan we rond het haardvuur in gesprek met René Kneyber, docenten, leerkrachten en schoolleiders over wat deze ideeen betekenen voor ons onderwijs en onze onderwijsorganisatie. Het belooft een avond met veel vuurwerk te worden.

 

Datum
Dinsdag 4 februari 2014
Tijd
van 19.30 – 21.30 uur
Locatie
Christelijk College De Populier, Populierstraat 109, Den Haag
Doelgroep
Docenten, leerkrachten, schoolleiders en bestuurders VO en PO.
Thema
Toekomst van het onderwijs
Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Annuleren
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal € 25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (2 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Inschrijven
Klik HIER om in te schrijven

Over de Lucas Academie

De Lucas Academie stimuleert de kennisdeling binnen Lucas Onderwijs. De meeste activiteiten van de Lucas Academie worden dan ook door onze eigen collega’s verzorgd. De methoden van kennisoverdracht zijn dan ook zeer divers: vanHaardvuursessies tot LeerCirkels, van Leernetwerken tot co-creatie van nieuw beleid, van Flipped Classroom tot Themamaanden.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie