profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Drukke en verlegen kinderen zijn een feit. Maar met diagnoses kom je in het probleemdenken’

17 januari 2014

Annonay Andersson

Josh Ovalle speelt in zijn filmpje ‘Minimum Max’ een tiener met ADHD die verschillende medicijnen neemt om zich beter te kunnen concentreren. De poëtische beelden zijn geïnspireerd door zijn eigen ervaringen en bedoeld om mensen aan het denken te zetten over de diagnose ADHD en de behandeling hiervan. 

Paul Verhaeghe sprak in 2009 in het programma VPRO Boeken al zijn zorg uit over classificeerbare stoornissen en de illusie dat voor alle problemen pillen bestaan. Aanleiding was zijn boek: ‘Het einde van psychotherapie.’

Verhaeghe betwijfelt in de uitzending het bestaan van psychologische stoornissen. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patiënt niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zo’n soort aandoening gebeurt meestal met behulp van het diagnostische handboek de DSM.

Bekijk hier het interview met Verhaeghe.

‘Minimum Max’ 

Lees hier meer over Josh Ovalle en zijn filmpje.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie