profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter

Persoonlijk curriculum: ‘Ik geef natuurkunde in de Bijlmer. De inzet van mijn onderwijs? Leren samenwerken!’ hetkind.org/?p=61686

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Landelijke netwerkdag Pedagogen in Leiden: Onderwijs in beweging!

18 januari 2014

Merlijn Wentzel

Op donderdag 15 mei zal  op de Pabo van de Hogeschool Leiden een landelijke netwerkdag voor pedagogen plaatsvinden. Het thema is ‘onderwijs in beweging’. Alle pedagogen en onderwijskundigen die werkzaam zijn op lerarenopleidingen basisonderwijs in Nederland zijn uitgenodigd. Deelname aan de dag is kosteloos. Wel tevoren opgeven.

NaamloosOnderwijs is in beweging, een onderwerp waar men niet over uitgepraat raakt. Deze netwerkdag staat in het teken van enkele bewegingen die het gesprek over onderwijs bepalen:

 • passend onderwijs
 • toetsing en resultaatgericht onderwijs
 • pedagogische taak van het onderwijs
 • internationalisering en opleiden voor de 21ste eeuw.

Wij willen graag met u deze thema’s verkennen om te definiëren wat dit voor het basisonderwijs en de lerarenopleiding betekent.

Onze lectoren – Annemieke Mol Lous en Dieuwke Hovinga – spelen een belangrijke rol: zij openen de dag en verzorgen een beweging (workshop). In totaal is er voor elke deelnemer tweemaal een keuze uit zes workshops.

Annemieke Mol Lous, lector Passend Onderwijs / Inclusive Education, onderzoekt de uitdagingen en mogelijkheden van passend onderwijs. Zo wordt onderzocht op welke manier Pabo’s aankomende leerkrachten voor kunnen bereiden om passend onderwijs te geven aan (hoog)begaafde leerlingen. De resultaten hiervan worden vertaald naar de onderwijspraktijk op basisscholen en de pabo.

Dieuwke Hovinga richt zich als lector Natuur en Ontwikkeling Kind op natuurrijke ontwikkelings-mogelijkheden voor kinderen. Ze onderzoekt onder andere hoe groene schoolpleinen een gezonde ontwikkeling van kinderen op basisscholen kunnen bevorderen en hoe deze het leerrendement kunnen vergroten.

Het programma

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

 • 11.00 – 11.30 uur    Inloop
 • 11.30 – 12.30 uur    Centrale opening: de beweging door de lectoren
 • 12.30 – 13.15 uur    Lunch
 • 13.15 – 14.00 uur    1e Ronde in beweging
 • 14.15 – 15.00 uur    2e Ronde in beweging
 • 15.15 – 15.45 uur    Centrale afsluiting: de beweging doorgeven
 • vanaf 15.45 uur       Hapje en drankje

Uw aanmelding

Wij ontvangen graag uw aanmelding vóór vrijdag 25 april. U kunt hiervoor Daniel Jolink mailen (jolink.d@hsleiden.nl), o.v.v. Landelijke Netwerkdag Pedagogen 2014. Vermeld uw naam, specialisatie en/of specifieke taken en de Pabo waar u werkzaam bent. Inschrijving voor de bewegingen (bijeenkomsten) gebeurt ter plekke.

De locatie

De Hogeschool Leiden is goed  bereikbaar, zie deze link

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie