profiel

Bas Levering


Bas-Levering
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Onderwijsavond met Bas Levering in Echt (Midden-Limburg) afgelast

24 januari 2014

Bas-Levering

Bas Levering was op donderdag 5 juni uitgenodigd om op een onderwijsavond in Echt (Midden-Limburg) een lezing te verzorgen. Maar door een te gering aantal aanmeldingen heeft de organisatie zich genoodzaakt gezien door de bijeenkomst op het Connect College een streep te zetten. De Onderwijsavond was een eerste poging van de stichting Onderwijs Midden Limburg (SOML) om in samenwerking met hetkind de Limburgse onderwijsmensen – gelijk aan de succesvolle reeks in Driebergen – inspiratie en legitimatie voor hun praktijk te bieden. 

De onderwijsavonden in Driebergen hebben immers een reputatie opgebouwd. Vanaf de start – in 2010 – groeit de animo exponentieel. Omdat theater Maitland een beperkte capaciteit heeft (275 stoelen) en Driebergen op een doordeweekse avond voor de verre reizigers moeilijk bereikbaar is, zijn we in gesprek met nieuwe partners. Onze intentie is om de onderwijsavonden met ingang van het nieuwe schooljaar (2014-2015) óók op andere plekken – met andere partners – te organiseren.

Levering 1

Op donderdagavond 5 juni zou er een onderwijsavond plaatsvinden in het Limburgse Echt,  op het Connect College, een van de acht scholen van het SOML. Prof. dr. Bas Levering – eerder een graag geziene gast in Driebergen – zou uitwijden over het thema ‘Over de persoon van de leerkracht. De pedagogiek terug in het denken over onderwijs’

Dr. Bas Levering, emeritus-lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen, was van 1975 tot 2012 als wijsgerig en historisch pedagoog verbonden aan de Utrechtse Universiteit. Van 2009 tot 2011 was hij ook gastprofessor pedagogiek aan de Universiteit van Gent. In de maand mei is hij uitgenodigd om een aantal lezingen te geven aan de universiteiten van Hangzhou en Nanjing in China. 

Nieuwe serie van zeven Onderwijsavonden in schooljaar 2014-2015

De namen van de sprekers voor de nieuwe serie Onderwijsavonden in Driebergen zijn bekend.
U kunt zelfs ook al uw tickets en eventueel een passepartoutkaart bestellen. Achter deze link vindt u alle informatie en een bestelformulier.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie