profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Lezing auteur Andrew Solomon op 20 februari in Amsterdam: ‘Als je kind anders is’

2 februari 2014

Annonay Andersson

Geplaatst in: Opvoeding, Samenleving,

De Amerikaanse auteur Andrew Solomon – bekend van zijn boek Ver van de boom: Als je kind anders is  –  komt naar Nederland. Op donderdagavond 20 februari  spreekt hij in de Amstelkerk in Amsterdam op uitnodiging van het John Adams Institute  over betekenisgeving en ouderschap. Kaarten kopen kan hier. 

far_from_the_tree_rectVer van de boom van Andrew Solomon is het aangrijpende verhaal over de zoektocht van ouders en uitzonderlijke kinderen naar hun identiteit. Het is een relaas over gezinnen met kinderen die doof of dwerg zijn, of het syndroom van Down hebben. Gezinnen die geconfronteerd worden met autisme, schizofrenie of meervoudige ernstige handicaps. Gezinnen met wonderkinderen, met kinderen die verwekt zijn door verkrachting, met kinderen die misdaden begaan, met kinderen die homoseksueel of transgender zijn.

Andrew Solomon laat zien voor welke immense problemen ouders komen te staan als hun kinderen vreemden voor ze blijken te zijn. Het zijn verhalen vol liefde, onmacht, menselijke tekortkomingen, onbegrip, opoffering en diepe menselijkheid. Een steeds weer terugkerend thema is de wisselwerking tussen onze aangeboren natuur en de invloeden van omgeving en opvoeding. Met grote compassie toont Solomon ons de mens in zijn uniciteit en diversiteit.

Bekijk hier Solomons aangrijpende TedTalk ‘Love, no matter what’

Andrew Solomon in Amsterdam

Wanneer: donderdagavond 20 februari
Plaats
: Amstelkerk
Tijd: 20.oo uur
Toegang: leden € 13,00, niet leden € 19,00, studenten € 15,00
Kaartverkoophttp://www.john-adams.nl/tickets/index.html

Meer informatie over de avond. 

Solomon schreef in totaal vier boeken:

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie