profiel

Ferd van den Eerenbeemt


Ferd van den Eerenbeemt
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
De Grote Professionaliseringsdag in Amsterdam: ‘De leraar maakt het verschil’

5 februari 2014

Ferd van den Eerenbeemt

Vanuit het landelijke beleid wordt steeds meer nadruk gelegd op het belang van en de kwaliteit van de leraar als de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het onderwijs. Dat schreeuwt om initiatieven om te werken aan een professionele schoolcultuur, waar professionele leraren tot hun recht komen. Op 21 maart vindt de Grote Professionaliseringsdag plaats in Amsterdam (Pakhuis Willem de Zwijger). Joseph Kessels is de keynote speaker en er wordt vanuit drie perspectieven gekeken: professionalisering van de leraar, van de school en van de omgeving. Lees meer, ook over de initiatiefnemers.

logo3-300x53De conferentie is met name gericht op PO-bestuurders en schoolleiders, die verantwoordelijk zijn voor en intensief bezig zijn met professionaliseringsbeleid. Deze groep gaat op de dag uitwisselen en van elkaar leren hoe zij de professionalisering van hun leraren verder kunnen stimuleren. Ook HRM-medewerkers zijn van harte uitgenodigd. Het onderwijsbureau Inspirezzo organiseert i.s.m. met Wi-Active en een aantal sponsors.

Introductie
Alom gebeurt waar we al jaren naar streven…. het onderwijs wordt van de leraar. Het beleid vanuit Den Haag lijkt een consistente route ingeslagen vanuit de opvatting:

De leraar maakt het verschil!

Dáár moet de aandacht van het beleid naar toe, door te luisteren en te faciliteren. Nu deze trend doorzet, ervaren leraren steeds meer dat zij eigenaar zijn van het onderwijs. Dat is een goede zaak en tegelijkertijd een nóg grotere verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om het werk te optimaliseren. Niet alleen als individuele leraar, maar ook als groep collega’s die van binnenuit werk maken van beter onderwijs voor onze kinderen.

Betekent dit nu dat u als bestuurder, leidinggevende of HRM-functionaris minder te doen heeft? NEE, juist niet! Juist nu kunt u zich onderscheiden door  extra aandacht en middelen te investeren in de professionalisering van de leraar. De leraar heeft in de eerste plaats vertrouwen nodig, in de tweede plaats steun om die verantwoordelijkheid waar te kunnen maken. Steun om de professionele ruimte zo goed mogelijk in te kunnen zetten. Maar hoe doet u dat op een verstandige, aansprekende en motiverende manier? En hoe voorkomt u dat u ‘terugvalt’ in de controlemodus?

De Grote Professionaliseringsdag gaat in op deze vragen. Deze dag:

  • inspireert schoolleiders en bestuurders om professionalisering in de scholen te versterken en te steunen
  • biedt inzicht in de belangrijkste succesfactoren en thema’s voor professionalisering
  • rust scholen toe met concrete formats om in de eigen context stappen te kunnen zetten naar een professionele organisatie met goed toegeruste leraren.

Tijdens deze werkconferentie is voor een bijzonder dynamische aanpak gekozen die u volop in de gelegenheid stelt uw eigen opbrengst te organiseren.

De inleidende keynote speaker van de dag: Joseph Kessels.
Hoe maak je opleiden en leren aantrekkelijk? Kennisontwikkeling valt moeilijk te sturen, te beheersen en te controleren. Het vraagt om inspiratie, uitnodiging en verleiding. Passie en persoonlijke ontwikkeling vallen niet te managen! “Je kunt niet slim zijn tegen je zin!” Kessels sprak recent in Driebergen, bij de onderwijsavonden van hetkind, zie hier het verslag.

Lees meer over het programma van de Conferentie

Lees meer over deelnamekosten (299 euro) en wijze van aanmelden.

banner1

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie