profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Onderwijsstad Almere houdt congres met o.a. bezoek aan twee ‘schoolpareltjes’

10 februari 2014

Annonay Andersson

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Als Onderwijsstad wil Almere graag het gesprek aan over goed onderwijs én hun met trots hun praktijkvoorbeeld voorstellen. Dat doen zij op maandag 10 maart tijdens het congres ‘Samen verder vooruit!’ Tijdens het congres zal eerst ’s ochtends een plenaire bijeenkomst plaatsvinden, waarna ’s middags het Almeerse onderwijsveld wordt bezocht. Het congres is voor alle onderwijsbetrokkenen. Aanmelden kan hier

Onderwijsstad_logoAls Onderwijsstad willen wij graag onze successen – onze praktijkpareltjes – met u delen. En we nodigen u van harte uit om uw kennis en ervaring met ons te delen. We zijn benieuwd wat u ons, het Almeerse onderwijsveld, mee wilt geven voor de toekomst. Maak kennis met onze mooiste praktijkvoorbeelden door het volgen van een workshop en het bezoeken van een praktijklocatie. Via de link in het kader rechts vindt u de beschrijving van de workshops en praktijkparels en het inschrijfformulier.

Ochtend: plenaire bijeenkomst

Er wordt afgetrapt met een terugblik op de manier waarop schoolbesturen en gemeente Almere de kwaliteit van het onderwijs in korte tijd hebben verbeterd. Daarna blikt prof. dr. P.J. Sleegers (hoogleraar Onderwijskunde, Universiteit Twente) vooruit op de mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs in de toekomst. Als slot van de plenaire bijeenkomst geven enkele niet-onderwijspartners een korte impressie van hun bijdrage aan het Almeerse onderwijs.

Middag: het veld in meedenken!

In de middag gaat u kennismaken met de Almeerse praktijk; u bezoekt twee van de ongeveer 20 parels van Almere. U krijgt ter plekke informatie, een rondleiding, of u kunt een workshop volgen waar u ervaringen uit de praktijk hoort. En u wordt gevraagd mee te denken over stappen richting de toekomst.

Datum: maandag 10 maart 2014
Tijd: 09.30 tot 15.15 uur
Locatie: Hotel Van der Valk, Veluwezoom 45, 1327 AK Almere
Bekijk het volledige programma van 10 maart 2014 (pdf, 182 kb) of hieronder.

Programma
09.30 – 10.00 uur Inloop met koffie/thee

10.00 – 11.00 uur Plenaire bijeenkomst

10.00 uur Wethouder René Peeters geeft samen met Meindert Eijgenstein en Ingrid Verheggen, twee bestuurders uit het Almeerse onderwijs, een terugblik op de manier waarop schoolbesturen en de gemeente Almere de kwaliteit van het onderwijs in korte tijd hebben verbeterd.

10.20 uur Prof.Dr. P.J. Sleegers, hoogleraar Onderwijskunde van Universiteit Twente, blikt vooruit op mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs in de toekomst.

De Almeerse aanpak waarin beleidsmakers, schoolbestuurders en scholen de afgelopen jaren nauw met elkaar hebben samengewerkt, lijkt zich te vertalen in kwalitatief beter onderwijs. Dit komt ook naar voren in Sleegers’ onderzoek ‘Met sprongen vooruit’. Een belangrijke vraag is of scholen in staat zijn deze verbetering vast te houden en te versterken. Ook spreekt Sleegers over de bevorderende en belemmerende factoren voor duurzame kwaliteitsverbetering en het belang van een goede inbedding van scholen in de lokale omgeving.

10.40 uur Dialoog met niet-onderwijspartners: Wat is de kracht van de samenwerkingspartners waarmee het Almeers onderwijsveld samenwerkt? En op welke manier dragen deze partners bij aan de verrijking van het onderwijs? We organiseren een korte, krachtige dialoog  tussen onderwijs, samenwerkingspartners en publiek.

11.00 – 11.15 uur Korte pauze

11.15 – 12.30 uur Workshopronde

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 13.45 uur Reistijd naar praktijklocatie

13.45 – 15.00 uur Bezoek praktijklocatie, presentatie, rondleiding en informatie-uitwisseling

15.00 – 15.15 uur Afsluiting op locatie met tips en reacties voor het onderwijs in Almere via een Twitterwall (#samenverdervooruit)
Vervoer naar hotel Van der Valk of treinstation Almere-Centrum.

De dagvoorzitter  is Job van Velsen, directeur van bureau Etuconsult.

Twitter met mee!
Omdat we het belangrijk vinden dat u ons ook wat mee wilt geven voor de toekomst, kunt u tijdens het congres live reageren via Twitter (#samenverdervooruit).

Vervoer
Vervoer vanuit hotel Van der Valk naar de praktijklocatie en weer terug, wordt door ons geregeld.

Kosten
De deelnemersbijdrage is € 50,-. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie/thee en vervoer naar de locaties van de praktijkvoorbeelden.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk tot 21 februari 2014. U ontvangt per e-mail een bevestiging van registratie en een factuur. Vol = Vol!

Contactgegevens
Vragen? U kunt terecht bij Richard Kooiman, projectleider Almere Onderwijsstad, viaonderwijsstad@almere.nl

Dit congres wordt georganiseerd door de gemeente Almere in samenwerking met alle Almeerse schoolbesturen en bureau EtuConsult.

Meer informatie. 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie