profiel

Alette Baartmans


Alette Baartmans
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Snode Plannen Avond van GeenSchool-helden op 24 februari in Amsterdam

12 februari 2014

Alette Baartmans

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

GeenSchool organiseert elke twee maanden een Snode Plannen Avond, de eerste keer op maandag 24 februari in Amsterdam! ‘Allemaal hebben we onze ideeën over hoe onderwijs slimmer, beter, leuker kan’ schrijven de oprichters Alette Baartmans en Amber Passtoors in hun nieuwsbrief. ‘Sommige ideeën kunnen vorm krijgen in een GeenSchool-project, sommige ideeën komen ergens anders beter tot zijn recht. Hoe dan ook, zoveel mooie ideeën zijn er om te worden gedeeld, gevierd en uitgewerkt! Tijdens de Snode Plannen Avond brengen de mensen van GeenSchool andere onderwijsbetrokkenen samen om plannen uit te voeren.  Eind januari stak  GeenSchool met 150 mbo-leerlingen van Brandenberg de hele school in een ander jasje, klik hier en lees verder.

geenschoolGeenSchool is een open beweging. Mensen en organisaties uit alle hoeken van Nederland zetten zich in voor GeenSchool en leveren een bijdrage aan de zoektocht naar beter, leuker en slimmer onderwijs. Helden dus! Klik hier voor de mensen.Hun uitnodiging:

Er komen wekelijks leuke, toffe en blije mensen op ons pad met de meest briljante ideeën. We brengen iedereen daarom graag bij elkaar om al die mooie en snode plannen uit te voeren en van gedachten te wisselen. Uiteraard zijn wij er deze avond ook bij om met je mee te denken voor een nóg vettere en GeenSchoolse invulling van jouw idee. Heb je geen plan, maar wil je wel meedenken met vette ideeën om onderwijs slimmer, leuker en beter te maken? Sluit maar aan, kompaan!

Maandag 24 februari 2014
19.00 – 22.00 uur
Tolhuisweg 2, Amsterdam

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR DE SNODE PLANNEN AVOND!

Wat is GeenSchool?

GeenSchool is een beweging van mensen die geloven dat onderwijs beter, leuker en slimmer kan. Niet morgen, maar nu. Zonder extra geld en zonder beleidsaanpassingen. De enige manier om erachter te komen hoe, is te doen. Deze mensen geloven dat alles kan en laten dat keer op keer zien.

Waarom?

In en rondom onderwijs wordt veel nagedacht over slimmer, leuker en beter onderwijs. Onderwijs dat beter aansluit bij de samenleving en de markt, onderwijs dat slim gebruikt maakt van de laatste kennis over de ontwikkeling van mensen en technologische ontwikkelingen. Het is lastig om deze ideeën met bijbehorende producten en diensten in de onderwijssector uit te proberen. Er is weinig geld, de werkdruk is hoog en de cultuur is gericht op de regels die van verschillende kanten aan docenten worden opgelegd.

Met geenschool geven we professionals in en om het onderwijs ruimte om binnen het systeem te experimenteren, met de hele samenleving en het bedrijfsleven als ondersteuning. Wat willen we kinderen en jongeren vandaag leren? En wat willen zij? Wat is de balans? Hoe bereiden we ze zo goed mogelijk voor op de maatschappij zoals we deze vandaag kennen? Hoe richten we ons op het individu en hoe zorgen we dat we samen werken? Allemaal vragen die we samen kunnen beantwoorden als er ruimte is, als een school even GeenSchool is en we de beperkingen van alledag even achter ons kunnen laten.


Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie