profiel

Kees van der Wolf


Kees van der Wolf
Bekijk mijn profiel

twitter

@VMBOOnStage @tommy_derksen @TRijlaarsdam Ha Corine, heb je deze Masterclass van Eva Klooster gezien --> wellicht boeiend voor jou en je vmbo-netwerk? hetkind.org/agenda/nivoz-m…

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Onderwijsavond met Kees van der Wolf op 13 maart: De leraar als frontliniewerker

14 februari 2014

Kees van der Wolf

Na een bevlogen verhaal van Monique Volman (op 13 februari) is Kees van der Wolf op donderdagavond 13 maart onze volgende, bevlogen gastspreker. Van der Wolf was als hoogleraar pedagogische en onderwijskundige wetenschappen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Suriname. Hij zal spreken over: ‘De leraar als frontliniewerker: van dwangbuis naar werken in het wild. De entreekosten voor de avond zijn 30 euro. We raden iedereen aan tijdig aan te melden via deze link. Hieronder Van der Wolfs introducerende tekst.

Kees_profile‘Als docent ben je pedagoog, didacticus, vader/moeder, politieagent, scheidsrechter, sociaal werker, vertrouwenspersoon, aanklager en beklaagde en ook nog onderwijzer’ is opgetekend uit de mond van een leraar. Leraren zijn frontliniewerkers. Van hen verlangt men dat ze effectief, efficiënt en transparant  werken, terwijl de omstandigheden waaronder ze hun werk verrichten zich hiervoor vaak niet lenen.

Wat moet de leraar in deze tijd van ‘evidence based werken’, opbrengstgerichtheid, afrekenen op resultaten en prestatiebeloningen? Ruimte voor maatwerk en aandacht voor de leefwereld van de leerlingen en hun ouders, zijn de ingrediënten die maken dat frontliniewerkers hun werk met plezier en energie blijven doen. Zij hebben armslag nodig waarbinnen zelfstandig kan worden gehandeld en beslissingen kunnen worden genomen. Wat houdt deze armslag in?

Hoogleraar pedagogische en onderwijskundige wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn Universitaire werk, was hij als docent verbonden aan het Nutsseminarium voor Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij deeltijdhoogleraar aan de Universiteit van Suriname en in 2010 benoemd tot ‘Honorary Professor’ aan de Pedagogische Universiteit in Rusland, http://www.deonderwijsadviseurs.nl

Kees van der Wolf is de vijfde spreker in het lopende schooljaar die een onderwijsavond in theater Maitland verzorgt. Voor deze onderwijsavond vragen we u om u tevoren aan te melden en te betalen (30 euro p.p.) via deze link.

Agenda Onderwijsavonden

De overige twee data, sprekers en thema’s staan ook in een online brochure vermeld. Noteert u de data:

15 mei: Gert Biesta
Kind, school en wereld, een pleidooi voor wereld- gericht onderwijs

12 juni: Max van Manen
Fenomenologie en pedagogiek; hoe verstaan wij onze kinderen en jongeren.

Uw hele schoolteam in Driebergen. Reserveer tijdig!

Steeds vaker gebeurt het dat een leraar, afdelingscoördinator of schooleider zijn hele team uitnodigt voor een bezoek aan een lezing. In dat geval vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift van het NIVOZ. Jetty@nivoz.nl of 0343-556750 Voor groepen van acht of meer personen kan een speciale korting worden gegeven.

Tot slot…

Plaats en tijd
De lezingen/onderwijsavonden vinden plaats op Landgoed de Horst in Driebergen, in theater Maitland en beginnen om 19.30 uur. De capaciteit is met 270 plaatsen beperkt. Wees er op tijd bij! Meer informatie vindt u in deze brochure.

Landgoed De Horst in Driebergen
Adres: Theater Maitland, De Horst 1, 3971 KR Driebergen. Tijdstip:  19.30 – 21.30 uur. Toegangsprijs:  € 30,- p.p. per avond*

Onderwijsavonden1

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie