profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

De leraar als inspirator: over de morele voorbeeldfunctie hetkind.org/?p=61710

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lezing in Veldhoven: ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk!’

1 maart 2014

Rikie van Blijswijk

‘Kinderen? Stop met ze op te voeden! Maak van een probleem een mogelijkheid.’ Op 16 april zal Berthold Gunster, schrijver van het boek ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk!’ een lezing houden over zijn Omdenkfilosofie. Gunster hoopt met zijn positieve visie een nieuwe draai te geven aan het omgaan met kinderen. De lezing is voor iedereen die bij kinderen betrokken is. De avond kost 20 euro en aanmelden kan hier.

cms_visual_161293.jpg_1362117838000_390x600Gunster introduceert zijn lezing als volgt:

Kinderen? Stop met ze op te voeden! Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou moeten zijn. Van een probleem een ramp maken. Denk het om. Maak van een probleem een mogelijkheid. Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou kunnen zijn. Van een gebrek een talent maken. Kortom een leerzame en leuke avond voor: alle ouders, onderwijzers, jeugdleiders, trainers, verzorgers, oma’s, peuterleiders, docenten, opa’s, badmeesters, hopmannen, kinderartsen, mentoren, gezinsvoogden, akela’s, kinderrechters, huisartsen, stiefouders, orthopedagogen, gezinsbegeleiders, pleegouders en alle anderen die kinderen en pubers een warm hart toedragen.

De lezing duurt 75 minuten. Na de pauze is er gelegenheid om te reageren en vragen te stellen. Berthold Gunster zal op basis van zijn Omdenkfilosofie de vragen beantwoorden. De avond zal ongeveer tot 22.30 uur duren.

Boek

Gabrielle Jurriaans van Kiind.nl schreef in maart 2013 een recensie over het boek en concludeert:

‘Toch heeft het boek veel goeds van zichzelf te bieden. Het is uitermate geschikt voor ouders die niet op heel zware leeskost zitten te wachten, maar wel voldoende diepgang willen. Voor mensen die iets anders zoeken dan de standaard hapklare opvoedtips en -trucs en die graag zelf nadenken. De duidelijke casussen maken het makkelijker om het omdenken te begrijpen. Anders kijken naar een moeilijke situatie met je kind, met een frisse en open, nieuwsgierige blik, kan iedere ouder op zijn tijd gebruiken. Dat is precies wat ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ doet en dat is dan ook de grote meerwaarde ervan.’

Lees hier de hele recensie.

 

Praktische informatie

Wat: Lezing door Berthold Gunster

Waar: Theater De Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven

Tijd: 20:00 – 22:30 uur

Duur: 75 min

Kosten: €19,95 incl btw.
Let op: Vrije plaatskeuze.

Als je kaarten bestelt dan ontvang je na betaling via de mail een linkje naar de factuur. Dit is tevens je toegangsbewijs. Print de factuur uit en neem deze mee naar de lezing.

Er is die avond gelegenheid om de boeken van Berthold Gunster te kopen tegen contante betaling, er is geen pin aanwezig.

Bereikbaarheid Theater De Schalm

Met de auto
Vanuit de richting Venlo/Maastricht en vanuit de richting ’s-Hertogenbosch/Tilburg neemt u op de autosnelweg A2 (E25). Bij het naderen van Eindhoven houdt u Randweg Eindhoven, de N2 richting Veldhoven aan. Onderaan de afrit 31, Veldhoven, gaat u rechtsaf, richting Veldhoven en volgt u de ANWB-borden richting centrum. Bij de Hovenring gaat u rechtdoor. Bij de (verhoogde) rotonde linksaf. De eerstvolgende rotonde rechtsaf. Aan de linkerkant ligt Theater de Schalm, met de ingang aan het Meiveld. Als u rechtdoor rijdt komt u bij Parkeerterrein De repel.

Met het openbaar vervoer
Vanuit NS-station Eindhoven:
Stadsbus lijn 15 (halte Citycentrum, aan de zijde van de Jumbo), lijn 16 (halte Heemweg/Centrum op doordeweekse dagen tot 18.00 uur), lijn 116 (halte Heemweg/Centrum vanaf 18.00 en in de weekenden), lijn 103 (halte Heemweg/Centrum) en lijn 402 (halte Heemweg/Centrum, aan de zijde van de Albert Heijn).

Parkeergelegenheid
Rondom Theater de Schalm is voldoende parkeergelegenheid. Gratis parkeren ’s avonds na 18.00 uur, vrijdagavond na 21.00 uur en op zondag. Op de parkeerplaats bij Albert Heijn zijn speciale invalidenparkeerplaatsen.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie