profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

Aanraken in het geheel vermijden is geen optie: het is een levensbehoefte hetkind.org/?p=61703

Ongeveer 29 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsconferentie op 24 september 2014 in Driebergen: ‘Wat maakt een schoolleider tot een echte leider?’

8 maart 2014

gabrielletaus

Wat maakt een schoolleider tot een echte leider? Wat vraagt het van de leider om zich persoonlijke te ontwikkelen in eigenschappen als moed, autonomie, vertrouwen en intergriteit? Op woensdag 24 september 2014 faciliteerde het NIVOZ een inspirerende conferentiedag op landgoed De Horst in Driebergen onder de titel: ‘Leider zijn. Het goede doen, op het juiste moment, ook in de ogen van leerlingen en de leraren.’ Het is een conferentie voor (school)leiders uit alle onderwijssectoren die bewuste keuzes hebben gemaakt. Lees verder.

Leider zijn. Het goede doen, op het juiste moment, ook in de ogen van leerlingen en de leraren.

Wat maakt een schoolleider tot een echte leider? Hoewel leiderschap in onderzoek en praktijk steeds meer beschouwd wordt als een iets dat gespreid is in de organisatie, blijft het nemen en dragen van eindverantwoordelijkheid wezenlijk voor de rol van de formele leider om werkelijk iets tot stand te brengen samen met de leraren. Ook keert in praktijkervaringen en onderzoek telkens weer terug dat persoonlijke eigenschappen van de leider een belangrijke rol spelen. Wat is dan die eindverantwoordelijkheid? En wat vraagt het van de leider om zich persoonlijk te ontwikkelen in lastig te definiëren eigenschappen zoals moed, autonomie, vertrouwen en integriteit?

Deze vragen willen we in deze conferentie samen met u onderzoeken. We pretenderen geen antwoorden te geven. Wel willen we, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgebreide praktijkervaringen, richting geven aan het gesprek over die vraag en ook zien wat er te doen staat. Terugkerende thema’s zijn moed, autonomie, vertrouwen en integriteit.

Korte inleidingen worden onder andere verzorgd door Dolf van den Berg en Luc Stevens. Leidinggevenden van binnen en buiten het onderwijs delen met u hun ervaringen. We gebruiken een diversiteit aan gespreksvormen met een accent op de dialoog.

Deze conferentie richt zich op (school)leiders uit alle onderwijssectoren die bewuste keuzes hebben gemaakt.

nivozLeider zijn

Datum: woensdag 24 september2014 –>  9.00 – 17.00
Locatie: Landgoed de Horst, de horst 1, Driebergen
Kosten: € 125,-
Aanmelding: info@nivoz.nl

Volg het symposium ‘Leider zijn’ via de NIVOZ-website en de nieuwsbrieven van hetkind.org

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie