profiel

Marlies Bolsius


Marlies Bolsius
Bekijk mijn profiel

twitter

De leraar als inspirator: over de morele voorbeeldfunctie hetkind.org/?p=61710

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposiummiddag op 30 maart in Brabantse Nieuwkuijk: Passend onderwijs houdt rekening met talenten

11 maart 2014

Marlies Bolsius

Geplaatst in: Samenleving,

Op zondagmiddag 30 maart is er in het Noordbrabantse Nieuwkuijk een onderwijsmiddag voor leraren en andere onderwijskrachten, maar ook voor ieder die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren in deze tijd en daar op een duurzame manier invulling aan wil geven. De titel van de symposiummiddag is: Passend onderwijs houdt rekening met talenten. Naast de documentaire van Kanamori zullen er talrijke voorbeelden op het gebied van onderwijs en opvoeding voor het voetlicht worden gebracht. De middag wordt afgesloten door Marco de Souza, wiens initiatief rondom het Leerorkest in de Amsterdamse Bijlmer met schoolkinderen al eerder landelijke aandacht kreeg de jaarlijkse Korczak-prijs in ontvangst mocht nemen. De entree bedraagt 10 euro.

logoleerorkest5Het voorprogramma in Nieuwkuijk start om 13.00 uur met de film ‘Children full of live’ over de klas van de Japanse leraar Toshiro Kanamori. Om 14.00 uur is er een doorstart. Aan de hand van uitspraken en bevindingen van toonaangevende pedagogen denken we tijdens het symposium samen na over goed, passend en duurzaam onderwijs. We zullen van elkaar voorbeelden horen en zien van uiteenlopende ervaringen op het gebied van onderwijs en opvoeding. Bijzondere initiatieven in het primair en voortgezet onderwijs zullen voor het voetlicht worden gebracht, onder meer Het Leerorkest van Marco de Souza, die al eens tot Amsterdammer van het jaar is uitgeroepen!

Het symposium is in de eerste plaats bedoeld voor mensen uit het onderwijs, maar ook voor ieder die betrokken is bij de ontwikkeling van het kind en/of de jongere in deze tijd en daar op een duurzame manier invulling aan wil geven. Er zal ook een kleine onderwijsmarkt worden opgezet van vernieuwende materialen, methodes, boeken en actuele artikelen.

Onderwijssymposium 

Passend onderwijs houdt rekening met talenten

Zondagmiddag 30 maart

Tijden: 13.00 uur tot 17.00 uur.                        
Toegangsprijs 10 euro.

Mariapolicentrum Marienkroon, Abdijlaan 8 Nieuwkuijk.

Het symposium  is een initiatief van de afdeling Nieuwe Mensheid van de Focolare-beweging. Onder de naam New Humanity heeft de Focolarebeweging als NGO raadgevende status bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie