profiel

Alice Vermaat


Alice E. Vermaat
Bekijk mijn profiel

Marit Koster


Marit Koster
Bekijk mijn profiel

twitter

De leraar als inspirator: over de morele voorbeeldfunctie hetkind.org/?p=61710

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé op woensdag 16 april in Ede: Leraar, wie ben je?

12 maart 2014

Alice E. Vermaat

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafés van HetKind boren die bron aan. 

maritOp woensdagmiddag 16 april zal er een onderwijscafé van HetKind plaatsvinden in Ede. Alice Vermaat (opleidingsdocent) en Marit Koster (leerkracht basisonderwijs) nodigen leraren, schoolleiders, studenten aan lerarenopleidingen en andere onderwijsbetrokkenen uit voor een informeel gesprek over goed onderwijs. De aanvang is 15.30 uur. Centrale vraag die deze middag wordt gesteld is ‘Leraar, wie ben je?’ Wanneer ben jij de leraar die je wilt zijn? Wat heb je daarvoor nodig? Ze vragen u tevoren aan te melden (zie onder).

Alice Vermaat is opleidingsdocent aan de pabo van de CHE. Marit Koster is werkzaam op De Horizon, een basisschool in Hoogland en geeft les aan kinderen in groep 4. Beide leraren zullen iets vertellen over hun eigen onderwijspraktijk in relatie tot wie zij zijn. Maar meer nog zijn zij geïnteresseerd in  de drijfveren van andere leraren en de manier waarop zij hun pedagogische opdracht naar eigen inzicht vorm geven. Samen met anderen inspiratie beleven voor het vak van leraar.

Het platform HetKind nodigt leraren uit om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Het Onderwijscafé zal plaatsvinden in de bar van Restaurant EatCetera, Zandlaan 27 te Ede, tegenover de Kenniscampus Ede.  Aanvang 15:30 uur.

eatttEatCetera

Zandlaan 27
6716 LN Ede
http://www.eatcetera.nl/index.php?id=38

In verband met beperkte plaatsen en reserveringen gaarne tevoren opgeven bij Alice Vermaat, aevermaat@che.nl .

Je eigen onderwijscafé

Vanaf 2012 vond er een aantal onderwijscafés plaats in Rotterdam, Zwolle, Den Bosch, Breda, Driebergen en Nijmegen. Wilt u zelf een café organiseren? Neem dan contact op met redactie@hetkind.org – met Rob van der Poel of Annonay Andersson. Wij kijken hoe HetKind u kan ondersteunen bij de realisatie van uw eigen leergemeenschap.

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie