profiel

Sarina Hoogendam


Sarina Hoogendam
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Veel volwassenen lijken bang te zijn dat een (klein) kind de baas over ze speelt’ hetkind.org/2015/08/30/dis…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Afgelast: Onderwijscafé op 18 juni in Rotterdam met Joy van der Stel: ‘De kracht van onmacht’

20 maart 2014

Sarina Hoogendam

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

LET OP: Dit CAFE IS AFGELAST! ER VOLGT SNEL EEN NIEUWE DATUM!

Sarina Hoogendam is op woensdagmiddag 18 juni gastvrouw van een onderwijscafé in Rotterdam en opnieuw – net als een jaar eerder – vindt dat café plaats in het Educatief Centrum, de plek waar zij dagelijks aan kansarme jongeren onderwijs geeft. Iedereen is welkom om met elkaar in gesprek te gaan over goed onderwijs. Het thema is: De kracht van onmacht  – ‘Overtuigingen kunnen heel belemmerend zijn’. In Joy van der Stel heeft ze een bijzondere spreekster. Ze is zwaar spastisch. Vanaf haar geboorte waren medici ervan overtuigd dat ze nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Ze is moeder, coach, trainer en schrijfster. De aanvang is 17.00 uur, wel aanmelden van tevoren.

fotoJoy van der Stel is zwaar spastisch. Vanaf haar geboorte waren medici ervan overtuigd dat ze nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Haar ouders leerden haar echter dat ze zelf verantwoordelijk was voor haar leven. Ze hebben haar altijd de ruimte gegeven om zelf dingen te onderzoeken en confrontaties aan te gaan. Doordat ze leerde keuzes te maken heeft ze zichzelf overstegen en een volwaardig bestaan opgebouwd. Ze is moeder, coach, trainer en auteur van het boek: ‘De kracht van mijn onmacht.’

Meer over Joy achter deze link.

Woensdag 18 juni 2014

Hetkind onderwijscafé Rotterdam

Plaats: Educatief Centrum, Schiemond 8, 3029 NP Rotterdam.

Tijd: 17.00 – 19.30 uur, inloop vanaf 16.30 uur.

Aanmelden tevoren via Sarina Hoogendam: onderwijscaferotterdam@outlook.com

Koffie en cake worden vooraf geserveerd en na afloop is er een drankje en een hapje, verzorgd door de leerlingen van het Leerwerkbedrijf Horeca van het Educatief Centrum.

Over Onderwijscafé van hetkind

Leraren worden uitgenodigd om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafe’s boren die bron aan. Via de website en nieuwsbrieven van hetkind wordt het eerstvolgende onderwijscafé – dat op wisselende locaties, in verschillende regio’s plaatsvindt – aangekondigd.

Er zijn eerder onderwijscafés georganiseerd in Nijmegen, Zwolle, Den Bosch, Breda, Ede en Driebergen.

Wil je zelf een café organiseren? Vraag je je af hoe dat kan en waarin hetkind je kan ondersteunen?
Neem dan contact op met Annonay Anderssson, a.andersson@hetkind.org

rondje hetkind


   Iedereen maakt verschil, samen hebben we impact

               Steun hetkind en word donateur

                             50 euro per jaar

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie