profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter

Onze diverse identiteiten: wat zie jij: een vrouw met hoofddoek of een moeder? Een puber met hoodie of 'n muziekfan? hetkind.org/?p=61693

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Debat op 28 maart in Utrecht: ‘Passend onderwijs en de versterkende rol van gedragswetenschappers en leraren’

22 maart 2014

Annonay Andersson

Geplaatst in: Samenleving,

Het Nederlands Instituut van Psychologen en de Nederlandse Vereniging van Pedagogen organiseren op 28 maart samen het debat ‘Aan Tafel over het passend onderwijs’. Tijdens het rondetafelgesprek gaan twee psychologen, (ortho)pedagogen en onderwijsgevenden met elkaar in gesprek aan over de versterkende rollen van gedragswetenschappers en leraren. Ook zal er worden gesproken over het ontwikkelingsperspectief en wat leraren nodig hebben en hoe ze ondersteund kunnen worden. Entreekosten zijn vijf euro, aanmelden kan hier. 

logoVanaf 1 augustus gaat passend onderwijs echt van start. Natuurlijk hebben veel ouders, verzorgers, leraren en soms ook leerlingen vragen en zorgen over de invoering hiervan. En natuurlijk zal ook u als betrokken professional uw gedachten hierover hebben.

Zowel het NIP als de NVO vinden het als beroepsverenigingen van psychologen, (ortho-)pedagogen en onderwijskundigen belangrijk om bij te dragen aan de discussie rondom passend onderwijs én een platform te bieden aan haar leden om hierover van gedachten te wisselen. De Week van passend onderwijs is het uitgelezen moment om elkaar te informeren en inspireren. Meer weten over de week van passend onderwijs? Ga dan naar deze site.

Of je passend onderwijs nu als een kans of bedreiging ziet (of ergens daartussenin), het gaat gebeuren en gedurende deze middag willen we met u nadenken over de veranderingen én vooral de dialoog voeren over hoe we elkaar als gedragswetenschappers en leraren onderling kunnen helpen en versterken bij een goede invoering en uitwerking van passend onderwijs.

NIP logo algemeenTijdens het Rondetafelgesprek gaan er twee psychologen, twee (ortho)pedagogen en twee onderwijsgevenden met elkaar de dialoog aan, onder andere over het ontwikkelingsperspectief*. Uit een rapport (2013) van de Evaluatie- en adviescommissie Passend Onderwijs (ECPO) blijkt namelijk dat er nog onduidelijkheid en onnodige bureaucratie weggenomen kan worden en er meer uitgegaan mag worden van de mogelijkheden van leerlingen. Ten tweede zullen we ingaan op de vraag wat leraren nodig hebben én hoe we hen kunnen ondersteunen als gedragswetenschappers om te kunnen omgaan met verschillen in een klas. Uiteraard zullen er nog veel meer facetten aan bod komen deze middag en is er ook tijd én ruimte voor interactie met de zaal.

We nodigen u dan ook van harte uit om mee te doen met de discussie, dan wel (kritische) vragen te stellen aan de deelnemers!

Meer informatie over de deelnemers van het Rondetafelgesprek en de stellingen die deze middag de revue passeren volgen nog via de nieuwsbrieven en de websites van NIP en NVO.

Deelname is 5 euro i.v.m. catering en zaalhuur, inschrijven kan via deze link
Datum: vrijdag 28 maart van 14:00 – 16:00 uur (met aansluitend een borrel tot 17:00 uur) in het NIP-Huis.
Adres: Nieuwekade 1-5, 3511 RV Utrecht
Zie hier de route naar het NIP.

*Ontwikkelingsperspectief wordt hier gedefinieerd als: “een Inschatting van de ontwikkelingsmogelijkheden voor een bepaalde, langere periode en zegt iets over het verwachte uitstroomniveau van een leerling.”Uit: Memorie van Toelichting  (MvT) bij de Wet kwaliteit (voortgezet) speciaal onderwijs ((v)so). Het gehele rapport kunt u hier downloaden

 

rondje hetkind


   Iedereen maakt verschil, samen hebben we impact

               Steun hetkind en word donateur

                             50 euro per jaar

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie