profiel

Beatrice Keunen


Beatrice Keunen
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Een stem hebben in school is belangrijk, anders is de school van leraren en niet van kinderen’

10 mei 2014

Beatrice Keunen

‘The Future Search Event’. Het evenement voor leerlingen, docenten, ouders en onderwijsbetrokkenen werd onlangs georganiseerd op de schoolbrede Rivington and Blackrod Highschool in Bolton (Engeland). Gezamenlijk werd een toekomstvisie opgesteld vanuit de waarden verbondenheid en betrokkenheid. ‘Learning should involve and engage the learner’ is de boodschap in het filmpje dat Beatrice Keunen op internet vond. Of zoals een leerling  het zelf verwoordde: ‘Een stem hebben in school is belangrijk, anders is de school van de leraren en niet van de kinderen.’

eng‘Wat willen we in de toekomst verbeteren aan onze leer-community? En hoe dat te bereiken?’ Het zijn de centrale vragen tijdens ‘The Future Search Event’, het evenement dat onlangs werd gehouden op de Rivington and Blackrod Highschool in Bolton. Onderlinge verbondenheid en betrokkenheid tussen alle deelnemers blijken sleutelwoorden in de beantwoording.

‘Rivington & Blackrods wider community’ staat tijdens het event geschreven op een groot afgemeten bord. Via mindmapping brengen zestig leerlingen, docenten, ouders en andere betrokkenen hun ideeën in over ‘Voice and Participation’, ‘Respecting the whole environment‘ en ‘Performance and Achievenment’. Er wordt over gediscussieerd, prioriteitenschema’s worden voor een Taskgroup Future Search Event opgesteld. ‘One school together: students, parents en teachers,’ becommentarieert een leerling van de middelbare school het event achteraf. 

De Taskgroup zal gaan samenwerken met de reeds bestaande Focusgroup voor schoolbeleid. Dit naar alle tevredenheid van principal Tony Purcell: ‘Er leven binnen deze school zoveel gedachten over onderwijs, zoveel meningen. We delen ze en werken als een community samen voorwaarts. We spelen zo elk onze eigen rol binnen school.’ Een basisscholier: ‘Een stem hebben in school is belangrijk, anders is de school van de leraren en niet van de kinderen. Ook de jongste leerlingen dragen hierin een eigen verantwoordelijkheid.

Bron: www.tlrp.org

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie