profiel

André Meiresonne


Andre-Meiresonne
Bekijk mijn profiel

twitter

De man met de burn-outhamer: ‘Je lichaam vertelt je veel, als je de tijd neemt om te luisteren’ hetkind.org/2015/09/02/de-…

Ongeveer 10 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Veranderen van binnenuit: ‘Iemand zegt alleen maar nee. Dat is alles’

19 mei 2014

Andre-Meiresonne

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Zondagavond laat, een kleine overdenking van André Meiresonne:

Als iemand Nee! tegen je zegt, zegt dat nog niets over jouNee horen is niet leuk.

Je wilt graag iets, met of van iemand anders, en die zegt ‘Nee’. Bijvoorbeeld je partner, of je kind, een vriend of vriendin, een collega of een buur. Dat is altijd even slikken. Teleurstelling.

Maar iemand zegt alleen maar ‘Nee’. Dat is alles.

Het is de kunst om het niet op jezelf te betrekken. Het hoeft niet te betekenen dat iemand je niet aardig vindt. Of stom. De ander zegt ‘Nee’. Dat is alles.

Blijkbaar wil iemand iets niet. Iets wat jij wel wilt. Is dat erg? Je wilt niet hetzelfde. Dat is alles.

Kun je misschien iets verzinnen waar diegene wel ‘Ja’ op kan zeggen? Of is er misschien iemand anders die wel ‘Ja’ wil zeggen?

Misschien hangt het op je gevoel van afhankelijkheid. Je wilt ‘Ja’ van die ene ander. Je denkt misschien dat je diens ’Ja’ nodig hebt. Maar is dat nou echt zo?

Natuurlijk, je hebt een relatie. Als partner, ouder, vriend of vriendin, collega of buur. Maar welke relatie je ook hebt, je kunt een ander niet dwingen iets te willen, laat staan iets leuk te vinden.

e kunt je wel afvragen of er genoeg is wat je samen deelt. Of er genoeg potentiëel voor ‘Ja!’ is. Dat kun je onderzoeken, en samen bespreken. Dat lukt als je het ‘Nee’ van de ander niet op jezelf betrekt.

André Meiresonne is een spreker over crisis, transformatie en leiderschap, over Veranderen van binnenuit. Zijn blogs zijn op zijn eigen site te vinden.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie