profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

'Een serieus pleidooi voor de erkenning van diversiteit in Nederland', zo wordt 'Bezielde beschaving' betiteld. Klinkt inspirerend! twitter.com/kizamag/status…

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Onderwijsavonden Driebergen in het nieuwe schooljaar: o.a. met extra voorstelling van Peter Heerschop & Marcel van Herpen

21 mei 2014

admin

Hetkind-themalogo-onderwijsavondIn samenspraak met het NIVOZ heeft hetkind weer een serie van zeven Onderwijsavonden in Driebergen geprogrammeerd voor het nieuwe schooljaar. Zeven vooraanstaande sprekers, zeven belangwekkende thema’s waarmee het gesprek over goed onderwijs wordt gevoed. Op donderdag 15 januari én vrijdag 16 januari 2015 zal Peter Heerschop – programmamaker, cabaretier, maar ook onderwijskundige –  een nieuwjaarsavond verzorgen i.s.m met Marcel van Herpen. Vanwege een grote belangstelling is tot een extra avond besloten. De overige data en sprekers vindt u in onderstaand overzicht.

maitland_van_de_baak–> Let op: Er zijn geen passe-partoutkaarten meer verkrijgbaar voor de hele serie, maar wel losse kaarten. Alleen voor de vrijdagavond met Heerschop en Van Herpen zijn er nog kaarten beschikbaar.

De zeven lezingen zijn een bijdrage voor het legitimeren van het eigen handelen van leraren, schoolleiders en andere kind-begeleiders. De zeven onderwijsavonden vinden plaats op landgoed De Horst in Driebergen, in het prachtige theater Maitland dat plaats biedt aan maximaal 300 personen. Een losse entreekaart kost 30 euro. Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur. Let op: de avonden zijn wisselend op woensdag en donderdag.

–> U kunt zich HIER aanmelden voor de nieuwe serie en verzekerd zijn van een plaats.

Schoolteam
Komt u op een avond met een schoolteam of met meer dan acht mensen, dan wordt een korting toegepast. Informatie bij Jetty van der Grift, tel. 0343-556750 of via j.vandergrift@nivoz.nl

De data en de sprekers

Wo 10 september 2014: Luc Stevens
Titel: Uitzicht. Over dienstbaarheid van kennis en verantwoord handelen in school.
–> Founding father NIVOZ en emeritus hoogleraar orthopedagogiek

Do 16 oktober 2014: Johan Deklerck
Titel: Een veelkleurig verhaal: existentiële kwetsbaarheid in een postmoderne tijd
–> Als doctor in de criminologie verbonden aan de Academische Lerarenopleiding ‘Gedrags- en maatschappijwetenschappen’ aan de KU Leuven. De rode draad in zijn werk is probleemgedrag in onderwijs.

Wo 12 november 2014: Jan Wiegers
Titel: Zin en onzin  van toetsing en examinering (en de rol van Cito)
–> Lid van de Raad van Bestuur van Cito

Do 15 januari en 16 januari 2015: Peter Heerschop en Marcel van Herpen
Titel: Nieuwjaarsconference: ‘2014 was een zesje…’
–> Programmamaker, cabaretier en onderwijsbetrokkene

Wo 11 maart 2015: Prof. dr. Anne Speckens
Titel: 
Mindfulness: de toepassing en mogelijke betekenis voor het lager en middelbaar onderwijs
–> Hoogleraar psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, ze deed uitgebreid onderzoek naar Mindfulness i.s.m. Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteiten van Leiden en Groningen.

Do 21 mei 2015: Jo Hermanns
Titel: Een pedagogisch antwoord op passend onderwijs
–> Emeritus hoogleraar Opvoedkunde aan de UvA, bijzonder lector ‘werken in justitieel kader’ aan de Hogeschool Utrecht (HU) en zelfstandig en onafhankelijk adviseur op het terrein van jeugdbeleid en jeugdzorg.

Wo 17 juni 2015: Henk Oosterling
Titel:
 De noodzaak van mediawijsheid en ecowijsheid in het basisonderwijs
–> Oosterling (1952) was nationaal kampioen Japans zwaardvechten, promoveerde cum laude in de filosofie en probeert via Rotterdam Vakmanstad en scholen ervoor te zorgen dat  jongeren een echt vak leren.

Klik voor meer informatie ook hier.

Bestel uw kaarten hieronder…


Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie