inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Indrukwekkende speech: ‘What do teachers make?’

31 mei 2014

Annonay Andersson

Taylor Mali zat te dineren met een advocaat. ‘Het probleem met leraren is, dat kinderen niks leren van iemand die bedacht heeft dat de beste keuze in het leven is om leraar te worden.’ Mali kon er niet om lachen, vooral niet toen de volgende vraag van de advocaat klonk: ‘En, wat verdient een leraar nou?’ oftewel: ‘What does a teacher make?’ Mali hoefde er geen moment over na te denken en gaf zijn vurige antwoord. ‘Ik zorg ervoor dat ouders hun kinderen zien voor wie ze echt zijn…’

Taylor Mali (1965) is een Amerikaanse leraar, dichter, cabaratier en voice-over artiest. Mali heeft negen jaar lesgegeven in Engels, wiskunde en geschiedenis in en om de stad New York. Tegenwoordig geeft hij lezingen en workshops aan leraren en studenten over de hele wereld. In 2001 tourde hij met zijn show ‘Teacher! Teacher!’ over poezie, lesgeven en wiskunde. Mali spreekt zich graag uit over het belang en aanzien van de leraar en in 2000 stelde hij zichzelf daarom ten doel om duizend nieuwe leraren te werven via ‘poëzie, overredingskracht, doorzettingsvermogen en passie’. In 2012 bereikte hij dat doel.